Bayern Münchenin kanssa pitkään voittamattomanapitkin kautta edennyt Pep Guardiola palautettiin joukkueineen vauhdilla takaisin maan pinnalle, kun Real Madrid eteni yhteismaalein 5-0 Mestarien liigaan finaaliin otteluparista baijerilaisia vastaan. Varsinkin 0-4-kotitappio jättää tumman varjon Saksan mestaruuden jo varmistaneen joukkueen kauden ylle.

Guardiola ei kuitenkaan aio muuttaa jalkapallofilosofiaansa tappion myötä, päinvastoin.

– Minulla on ideani ja minun täytyy vakuuttaa niillä pelaajani. Tämän tappion myötä olen vain enemmän vakuuttunut omasta filosofiastani, Guardiola kommentoi BBC:lle.

Bayern hallitsi molemmissa otteluissa ylivoimaisesti palloa, mutta Madrid iski terävästi vastaan.

Guardiola, joka voitti Barcelonan kanssa 14 pokaalia vuosien 2008-12 välillä, on jatkanut samaa pelillistä ilmettä myös Saksassa. Bayern voi vielä voittaa tuplan, kun joukkue pelaa vielä Saksan cupin finaalissa Dortmundia vastaan.

Ylivoima kotimaassa on jopa yllättänyt Guardiolan.

– Ylivoimamme Bundesliigassa on yllättänyt minut. Olemme osoittaneet paljon hyviä asioita ja olen tyytyväinen joukkueeseeni. Olimme uskomattomia tällä systeemillä.

Bayern varmisti Bundesliigan voiton ennätyksellisen aikaisin, peräti seitsemän kierrosta ennen sarjan loppua maaliskuussa. Sittemmin joukkueen peli on ymmärrettävästi yskinyt myös kotimaassa.