Timo Furuholmin kevät Saksan kolmannella sarjatasolla on ollut tehokas. Porilaislähtöinen hyökkääjä on paukuttanut Hallescher FC:n riveissä jo 11 maalia.

Furuholm on tuolla saldolla seuransa paras maalintekijä. Viimeisin osuma syntyi lauantaina Münsterin vieraana.

– Vaikka olen joukkueen tehokkain pelaaja, niin päällimmäinen fiilis on, että maaleja olisi pitänyt tulla enemmän. 11 on ok määrä, ja monelle se olisi iso luku. Odotukset olivat korkeammalla, tuumaa Saksasta tavoitettu Furuholm SuomiFutis-sivustolle.

Furuholmilla on päättymässä uran ensimmäinen kokonainen kausi Hallescherissa. Saksasta puhelimen päähän saatu hyökkääjä on selvästi helpottuneen oloinen siitä, että aika Fortuna Düsseldorfin omistuksessa ovat taakse jäänyttä elämää.

Furuholm ei ole enää lainapelaaja, vaan täysin Hallescherin mies.

– Olen luopunut stressaamisesta. Düsseldorfin aika oli raskasta ja pilasi hyvän fiiliksen, joka minulla oli Suomesta lähtiessä kaikkien siellä kohdattujen vaikeuksien jälkeen, kertailee Suomessa pahoista polvivammoista kärsinyt Furuholm.

Furuholm siirtyi Fortuna Düsseldorfiin tammikuussa 2012 voitettuaan edellisenä syksynä Veikkausliigan maalikuninkuuden.

Siirtoa ei haeta aktiivisesti

Hallescher ei ole enää tavoittelemassa nousua 2. Bundesliigaan, sillä kolmanteenkin sijaan on ennen viimeistä kierrosta matkaa 21 pistettä.

Furuholmilla on vuosi jäljellä sopimustaan seuran kanssa. 11 maalia ei ole kevyt saldo, ja joukkueiden parhaat huomataan aina, kun seurat etsivät ensi kaudelle uusia vahvistuksia.

– Täällä on muitakin hyökkääjiä, jotka ovat tehneet sen verran maaleja. Jos jokin valmentaja tai urheilutoimenjohtaja tykkää tyylistäni, niin se voi auttaa isompiin ympyröihin, Furuholm pyörittelee.

Aktiivinen siirtomarkkinoilla olo ei kuitenkaan ”Furkkaa” innosta eikä kiinnosta.

– Olen sanonut agentillenikin, että minua ei kiinnosta kuulla, jos joku on vain vähän kiinnostunut. En voi valehdella ja sanoa, että 3. Bundesliiga olisi ollut unelmani pikkupoikana, mutta tämä on nyt hyvä sarja minulle.

– En ole sitä mieltä, että olen liian hyvä pelaaja tähän sarjaan, täräyttää 26-vuotias hyökkääjä.

Furuholmilla on tilillään 10 A-maaottelua, ja niissä hän on viimeistellyt kaksi maalia. Toukokuun Tshekki-peliin ja Baltic Cupiin hän pääsisi seurakauden ollessa niiden aikaan jo päättynyt.

– Tiedän, että ne pelit ovat siellä. Ottaisin ihan mieluusti vastaan sähköpostin (maajoukkuepäällikkö) Lennart Wangelilta, mutta muut henkilöt päättävät sen. Menen kuitenkin aina mielelläni maajoukkueeseen, päättää Furuholm.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen