Espoon sateisessa sunnuntai-illassa Honka ja Jaro tasasivat pisteet 1-1-lukemin. Avausmaalin iski Hongan Roni Porokara 48. minuutilla ja Jaro tasoitti 55. minuutilla, kun Hendrik Helmke viimeisteli tasoituksen karmean Honka-virheen seurauksena.

Honka saa syyttää vain itseään Jaron maalista. Joukkue sai pallon puolustukseensa erotuomarin pallon seurauksena reilun pelin eleenä Jarolta. Honka-toppari Lum Rexhepi antoi vasemmalta kehnon syötön, mihin Jaro-pelaajat pääsivät väliin ja lopputuloksena oli 1-1-tasoitus.

Hongan päävalmentaja Shefki Kuqi eläytyi voimakkaasti omiensa virheeseen sivurajalla, mutta mies koki itse ottelun jälkeen olleensa kaikkiaan rauhallisemmalla tuulella kuin kauden aiemmissa otteluissa.

– Taas meni helppo omiin. Alettiin vähän panikoimaan maalin jälkeen, Kuqi kertasi ottelua lehdistötilaisuudessa.

– Täytyy kuitenkin sanoa, että tänään oli ensimmäinen kerta, kun oli rauhallinen olo vaihtopenkillä meikäläiselläkin. Saatiin pelissä esiin paljon asioita, mitä olimme treenanneet, mies iloitsi

Porokaran toinen hyvä paikka jäi rimaan

Hongan maali ja pari muuta vaarallista paikkaa syntyivät laidasta keskityksistä. Porokara teki tällaisesta tilanteesta kauden viidennen maalinsa ja oli lähellä myös toista, mutta reilu kymmenen minuuttia ennen loppua tullut pusku ohjautui ylärimaan.

Kuqi harmitteli hukattuja paikkoja pelin jälkeen ja koki ettei kolmekaan pistettä olisi ollut vääryys.

– Meillä oli lopussa Ronin ylärimapusku ja Youness Rahimilta hyvä veto. Voin kokonaisuudessaan kuitenkin olla tyytyväinen meidän pelaamiseen. Tämä oli meiltä ensimmäinen peli, mikä oli hyvin balanssissa. Aiemmissa peleissä syöttöpeli ei ole toiminut ja on ollut liian isot välit, Kuqi pohti.

Jarollakin oli toisella jaksolla jopa enemmän paikkoja, mutta Hongan maalivahti Daniel Kollar veti pidemmän korren Jaro-kapteeni Jonas Emetin sekä trinidadilaiskärki Shahdon Winchesterin yrityksissä.

Jaro nousi jo liigan kolmanneksi 10 pisteeseen, Honka on seitsemäs kahdeksalla pisteellä.

Kai Lintinen, Espoo
Twitter: @kailintinen

Katso tästä sunnuntain kaikkien viiden ottelun kierroksen yhteenveto.