UEFA:n puheenjohtaja Michel Platini pitää Italian jalkapallon imagoa niin huonona, että se haittaa maan joukkueiden pelaajahankintaa.

Italialaisten seurojen pelit eurokentillä ovat menneet tällä kaudella kehnosti ja seurat eivät ole enää samalla tasolla kuin muutamia vuosia sitten. Osa ongelma on ollut maan yllä jyllänneet yleiset talousongelmat, jotka ovat vaikuttaneet myös futisseuroihin.

– Italian jalkapallo ei ole yhtään vähemmän näyttävää kuin Espanjassa tai Englannissa, mutta imago on heikko. Stadionit ovat tyhjiä. Tämä on surllista ja se ei ole houkuttelevaa ”mestareille”, Platini vittaa Gazzetta dello Sportin haastattelussa huippupelaajiin.

Juventus varmisti juuri kolmannen peräkkäisen mestaruutensa Italiassa. Eurokentillä on mennyt heikommin eikä suurta menestystä ole tullut.

– Juventus on fyysinen, aggressiivinen ja hyökkäävä. Kolme mestaruutta on pakollinen asia Juvelle. Eurooppaa varten he tarvitsevat laatua ja hyvää onnea. Puheenjohtaja on enemmän kiinnostunut kotimaan liigamestaruuksista, koska se luo perustan uudelle. (Päävalmentaja) Antonio Conten Juventuksessa on sisukkuutta ja he haluavat seuraavaksi menestyä Euroopassa.