Uruguayn maajoukkueen MM-menestyshaaveet saivat valtavan tumman pilven ylleen kun talismaaninen Liverpool-hyökkääjä Luis Suarez satutti polvensa viime keskiviikon harjoituksissa.

Uruguayn liiton mukaan Suarezin vamma saattaa juontaa alkujaan juurensa Valioliigan päätöskierroksella tapahtuneeseen kamppailutilanteeseen, missä Suarez ja Newcastlen Paul Dummett taisteli pallosta rajusti.

Vamma jouduttiin operoimaan torstaina ja miehen on pelätty joutuvan istumaan sivussa kisojen ajan. Leikkauksen tuoma huili on arviolta 15 päivästä neljään viikkoon.

Nyt Uruguayn joukkueenjohto on kuitenkin varovaisen optimistinen hyökkääjän tilanteesta.

– Voimme iloksemme sanoa, että Luisin osallistuminen MM-kisoihin ei ole poissuljettua, joukkueen lääkäri Alberto Pan kertoi Sky Sportsille.

– On erittäin riskialtista heitellä mitään päivämääriä, koska hän on jälleen pelikunnossa. Kuitenkin operaation jälkeinen jakso on mennyt erittäin hyvin. Luis itse on erittäin positiivinen. Hän ei ole missään vaiheessa vaipunut negatiiviseksi asiasta ja sanoo olevansa päivä päivältä paremmassa kunnossa.

Uruguay avaa MM-kisansa 15. kesäkuuta ottelulla Costa Ricaa vastaan ja kohtaa Englannin neljä päivää myöhemmin. Alkulohkon päätöspelissä vastassa on Italia.