Brasilian maajoukkue eteni MM-alkulohkostaan odotetusti voittajana jatkoon, mutta saa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastaan kovan mittarin Chilen muodossa.

Joukkueet avaavat MM-kisojen pudotuspelit lauantaina klo 19.00 Suomen aikaa alkavassa ottelussa.

Brasilian päävalmentaja Luis Felipe Scolarinäkee Espanja viime kauden mestarin Atletico Madridin toimivan hyvänä esikuvana.

Joukkue onnistui rikkomaan reilusti suuremmilla resursseilla toimivien Real Madridin ja Barcelonan vallan maassa Diego Simeonen alaisuudessa. Atletico eteni myös Mestarien liigan finaalin häviten toki Real Madridille.

– (Tähtitoppari) Thiago Silva sanoi Atletico Madridin olevan organisoitu joukkue, kykenevä niin puolustamaan, tekemään tilan pieneksi mutta myös olemaan itse maalintekouhkana hyökäten tehokkaasti vastaan. Ei joukkue ole turhaan menestynyt. Voimme oppia paljon heiltä, AS-lehti siteerasi Scolaria.

Chile kaadettiin turnauksessa jo sen omilla aseilla

Chile iski alkulohkossa Espanjan kanveesiin aktiivisella pelillä. Hollanti, jolla on osin samat aseet kuin Chilellä, pystyi kuitenkin taltuttamaan joukkueen. Chile ihastutti jo neljä vuotta sitten, jopa hurjemmalla sähäkkyydellä, mutta silloin se iski itseään vastaan. Nyt tasapaino on parempi.

– Chilen taso on noussut päävalmentaja Jorge Sampaolin saapumisen jälkeen. Pelaajat ovat kehittyneet ja tarjoavat korkeamman suoritustason kuin aiemmin.

Scolari myönsi, että paineita riittää joukkueen ympärillä ja ne välillä näkyvät kentälläkin.

– Meillä on nyt kovempi paine emmekä voi tehdä virheitä. Joskus olemme hermostuneita ja huolissamme, mutta se on normaalia. Ei siksi, että olemme Brasilia vaan siksi, että lähestymme finaalia. Avainasiana (mahdollisen voiton taustalla) on huomioida Chilen potentiaali, mutta myös luottaa omiin aseisiimme. Meillä on kyky voittaa heidät