Italia ja Uruguay kohtaavat klo 19 alkavassa ottelussa, missä ratkaistaan D-lohkon toinen jatkoon menijä. Italialle riittää jatkopaikkaan tasapeli, Uruguayn on pakko laittaa kaikki likoon voittaakseen.

Lohkosta jatkopaikan, vaikkakaan ei välttämättä vielä lohkon voittajana, on varmistanut jo Costa Rica, joka kohtaa samaan aikaan Englannin.

Uruguay lähtee otteluun täsmälleen samalla miehistöllä, millä se kaatoi edellisessä ottelussaan Englannin. Kärjessä viilettää siten avauspelin missanut Luis Suarez, joka teki joukkueensa molemmat maalit aiemmassa 2-1-voitossa.

Italia muuttaa taktiikkaa

Italia on puolestaan vaihtanut neljä miestä avauksestaan edellisestä shokkitappiosta Costa Ricalle. Poissa on mm. Daniele de Rossi loukkaantumisen vuoksi. Avauspelissä vahvasti esiintynyt, mutta edellisessä ottelussa penkkiä kuluttanut Marco Verratti pääsee näyttämään nyt parastaan heti alusta alkaen.

Viime pelistä poiketen nyt avaukseen ovat päässeet myös Serie A:n maalitykki Ciro Immobile, joka ottaa toisen kärkimiehen paikan Mario Balotellin rinnalta. Italian aiemmissa peleissä Balotelli on aloittanut pelit yksinäisenä kärkimiehenä.

Avaukseen nousevat myös Mattia Di Sciglio ja Leonardo Bonucci. Italia pelannee 3-5-2-kenttäryhmityksellä.