Jari Litmaselta ei liiemmin herunut sympatiaa Yuichi Nishimuran päätökselle viheltää varsin heppoisin perustein Brasilian Kroatiaa vastaan johtoon vienyt rangaistuspotku. Tai no, ehkä sittenkin hieman sympatiaakin.

– Tässä on aika klassinen tilanne. Tuomarin pitää tehdä päätös hetkessä, ja meillä on täällä monta kamerakulmaa, Litmanen huomautti ottelun jälkeen peliyhtiö Betssonin tilaisuudessa.

– Vähän kevyt tilannehan se oli. Jonkinlainen kädenliike siinä oli, että ehkä sillä voi jollain tavalla perustella.

Litmaselta kysyttiin myös arviota siitä, vaikuttaako tuomio kielteisesti Nishimuran tuleviin vihellystehtäviin turnauksessa. Vastaus tuli pilke silmäkulmassa.

– Eihän sitä tiedä miten Fifa näitä makselee, että mikä mafia pyörittää mitäkin. Voihan se olla, että pelit jatkuu tuon ansiosta vain entistä paremmin, ”Kuningas” murjaisi.

Entä sitten Ivica Olicin kontakti brassimaalivahti Julio Cesariin? Hylättiinkö Kroatian tasoitusmaali aiheellisesti?

– Ensin katsoin, että ei ollut rikettä, mutta hidastuksen perusteella olihan siinä taas se kädenliike. Vähän suosi tuomarilinja Brasiliaa nyt. Mutta varmasti molemmilla paineet hellittivät, ja tällä esityksellä molemmilla on kyllä edellytykset mennä jatkoon, Litmanen summasi.

Katso kuvasarja Brasilian Fredin teatraalisesta kaatumisesta tästä.

Pekka Mäntylä, Helsinki
Twitter: @pjmant