Suomen U21-maajoukkue eli Pikkuhuuhkajat kohtaa sunnuntai-iltana klo 18.30 alkaen Moldovan EM-karsintaottelussa Kouvolassa.

Suomen mahdollisuudet jatkopaikkaan ovat käytännössä haihtuneet, mutta jokaiseen otteluun lähdetään vain kolme pistettä mielessä.

Suomi on lohkon nelosena, kun lohkovoittaja ja kymmenestä lohkosta neljä parasta kakkosta etenee jatkokarsintaan. Lohkon kärjessä on Englanti ylhäisessä yksinäisyydessään, kakkosena oleva Wales on neljän pisteen päässä.

Pikkuhuuhkajat ovat leireilleen kuluneen viikon pelipaikkakunnalla.

– Valmistautuminen on sujunut hyvin ja joukkueessa on positiivisen odottava tunnelma. Odotan, että olemme sunnuntaina valmiita pelaamaan hyvin kotiyleisön edessä. Voittamaan lähdetään, totta kai, Kautonen vakuuttaa Palloliiton kotisivuilla.

– Pelilliset asiat puolustuksen ja hyökkäyksen suhteen on nyt hiottu. Meidän täytyy olla valmiita toteuttamaan kurinalaisesti joukkueen pelitapaa.

Tim Väyrynen taas nuorten tukena

Pikkuhuuhkajien syömähampaana ottelussa toimii Tshekkiä vastaan viime viikolla A-maajoukkuedebyyttinsä tehnyt Tim Väyrynen, joka nyt tukee alle 21-vuotiaiden kisahaaveita.

Moldova-otteluun valittu miehistö on osittain valittu tulevia karsintoja ajatellen. Nuorennusleikkaus on päävalmentajan mukaan sujunut suunnitellusti.

– Ensikertalaiset ovat kaikki päässeet hyvin mukaan joukkueeseen. Pelaajat ovat valmiita antamaan kaikkensa Suomi-paidassa sunnuntaina, Kautonen uskoo.

Alkuperäisestä joukkueesta putosi vammojen vuoksi Daniel O´Shaughnessy joutui jättämään joukkueen jo torstaina. Hänen tilalleen nousi TPS:n Miro Tenho.

Pikkuhuuhkajat päättää karsinnan Moldova-pelin jälkeen kahteen kotipeliin Walesia ja San Marinoa vastaan syyskuussa.