Chelsea-manageri Jose Mourinhon mukaan Evertoniin siirtyneelle Romelu Lukakulle ei löytynyt avauskokoonpanon paikkaa lontoolaisten riveistä.

Everton nappasi maaliahneen belgialaiskärjen reilulla 35 miljoonalla eurolla. Osapuolet solmivat viisivuotisen sopimuksen.

Lukaku pelasi kaksi edellistä kautta lainalla. Kaudella 2012-2013 hyökkääjä teki 17 osumaa West Bromwichille ja viime sesongilla 15 maalia Evertonille.

32 osumaa kahteen kauteen on kova saldo. Mourinho ei kiistä nuoren pelaajan potentiaalia, muttei voinut taata tälle vieläkään paikkaa Chelsean avauksessa.

– Romelu halusi pelata Chelseassa, mutta hän halusi olla selkeä ykköshyökkääjä. Meidän seurassa sellaista on erittäin vaikea luvata, Mourinho perustelee Chelsean kotisivuilla.

– Tämän jälkeen Everton tuli kuvioihin merkittävällä tarjouksella. Chelsea analysoi aina tilanteen, kun on mahdollisuus vaikuttaa myönteisesti Financial Fair Play -sääntöihin. Hän on hyvä poika ja voimme vain toivottaa hänelle kaikkea hyvää, Mourinho jatkaa.