Rovaniemen Palloseura ottaa erikoiset keinot käyttöön näpäyttäessään Veikkausliigaa.

Iltalehti kertoo RoPS:n tiedotustilaisuuden pohjalta, että rovaniemeläisjoukkue aikoo lähettää IFK Mariehamnia vastaan käytävään vierasotteluun reserviporukkansa Santa Clausin – joka pelaa Kolmosessa! Käytännössä ”joulupukkijengi” koostuu RoPS:n B-junioreista.

RoPS:n ohjelma on heinäkuussa työläs. 17.7. on edessä kauan odotettu Eurooppa-liigan karsintapeli Asteras Tripolisia vastaan. Tuo kotipeli pelataan Oulussa, ja viikkoa myöhemmin 24.7. ratkotaan jatkoonpääsijä Kreikassa.

Siinä välissä RoPS:n pitäisi ehtiä lennähtää Maarianhaminaan liigaotteluun 20. päivä ja vielä kohdata Lahti kotona 27.7.

IFK Mariehamn ei lopulta suostunut ottelusiirtoon.

– Yritimme saada liigalta ottelua siirrettyä, ettei meidän tarvi Maarianhaminaan mennä. Yritimme sanoa, että voimme mennä mihin muualla tahansa, mutta ei Maarianhaminaan, RoPS:n puheenjohtaja Risto Niva kertoi Iltalehden mukaan.

Veikkausliiga nosti asiassa kädet pystyyn, samoin Palloliitto. Junioreilla pelaaminen onkin hiljainen – mutta todennäköisesti näkyvä – protesti.

– Samalla halutaan näpäyttää liigan ihmisiä, kun ne ovat niin munattomia. Eihän tuo ole kuin järjestelykysymys, Niva harmittelee.