Saksan maajoukkueen kapteeni Philipp Lahm myöntää ettei ole pelannut parastaan tässä turnauksessa. Lahm on pelannut suuren osan peleistä keskikentän pohjalla – pelipaikka, mikä on tullut viime aikoina tutuksi seurajoukkueessa Bayernissa – sekä perinteisemmällä laitapakin tontillaan viimeksi.

– Tiedän. En ole pelannut parasta jalkapalloani turnauksen läpi, mutta nyt kyse ei ole minusta tai yksittäisistä pelaajista. Kyse on joukkueesta ja otteluiden voittamisesta, Lahm kommentoi Times of Indialle.

– Minulle ja jokaiselle muullekin ryhmästämme, tärkeintä on joukkueen menestys ja se, että pelimme kehittyy edelleen. Teemme työtä sen eteen. En yllättynyt paluusta laitapakin tontille Ranska-pelissä. Päävalmentaja päättää kuka pelaa missäkin ja me pelaajat tottelemme.

Paras peli on vielä piipussa

Saksa kaatoi puolivälierässään Ranskan 2-0-lukemin perusvarman esityksen päätteeksi. Lahmin mukaan paras peli on vielä tuloillaan.

– Emme ole olleet täydellisiä, mutta olemme tehneet paljon oikeita asioita. Siksi olemme välierissä. Meillä on ollut hyviä hyökkäyksiä, mutta viimeinen syöttö tai maalit eivät ole tulleet, mitkä olisivat tehneet otteluista meille helpompia.

Lahmin mukaan tavoite on järkkymätön.

– Tulimme Brasiliaan saavuttaaksemme neljännen maailmanmestaruuden Saksalle. Nyt meidän täytyy keskittyä ja valmistautua parhaamme mukaan välierään ja katsotaan sitten, pelaammeko finaalissa sunnuntaina.

Saksa kohtaa tiistai-iltana Brasilian välierässä. Keskiviikkona Hollanti ja Argentiina kohtaavat toisessa välierässä.