Entinen Saksan maajoukkuepelaaja Dietmar Hamann ehdottaa MM-kisojen parhaan pelaajan palkinnon saajaksi Saksan maalivahtia Manuel Neueria.

Saksan 7-1-voitossa Brasiliasta hyökkäyspään tehomiehet veivät suurimman osan kunniasta. Brasilia kuitenkin nousi toisen jakson alussa taistelemaan kunniastaan 0-5-tappiotilanteessa ja Neuer venyi useisiin huippupelastuksiin.

Lopulta kuparinen meni rikki varsinaisen peliajan päätyttyä, mikä sai maalivahdin raivoihinsa puolustuksen löysäiltyä. Neuer on aiemminkin turnauksessa ihastuttanut varman pelinsä lisäksi, myös aktiivinen osallistuminen kenttäpeliin ja upeat vastaantulot, joilla on kuitattu monta vaaratilannetta.

Hamann, joka kuului Saksan MM-hopeamiehistöön vuonna 2002, pitää Saksan ryhmää tiiviimpänä kuin edellisissä kisoissa, jolloin se on niukasti jäänyt arvokisavoitoista.

– Saksalla on kapasiteettia voittaa MM-turnaus. Ranska ja Brasilia nujerrettiin selvästi. Saksalla saattanut olla jopa parempia yksilöitä aiemmin, mutta nyt ryhmänä joukkue on vahvempi, Hamann kertoi Goal-sivuston blogissaan.

– Valitsisin Neuerin kultaisen pallon voittajaksi (turnauksen parhaalle pelaajalle annettava palkinto). Saksan toppari Mats Hummels on papereissani niukka kakkonen.

Edellisen kerran Kultaisen Pallon maalivahdin paikalta voitti Oliver Kahn vuoden 2002 MM-turnauksessa. Vuonna 2006 palkinto meni Zinedine Zidanelle ja vuonna 2010 Uruguayn maalitykille Diego Forlanille.

Saksaa vastaan MM-finaaliin tulee Argentiina tai Hollanti, jotka mittelevät välierässään keskiviikkona.