Suomen Palloliiton kurinpitovaliokunta kokoontui perjantaina 25.7.2014 käsittelemään Veikkausliigan ottelun (13.7. pelattu) VPS-FC Honka tapahtumia.

Kurinpitovaliokunta päätti antaa FC Hongan valmentajalle Shefki Kuqille kahden ottelun toimitsijakiellon rangaistusmääräysten 3.1 §:n e-kohdan mukaisesti.

Päätöstä tehdessään kurinpitovaliokunnalla on ollut käytössään erotuomarin, avustavan erotuomarin ja delegaatin raportit, Fair play -arviointi sekä Kuqin vastine.

Näiden perusteella katsotaan selvitetyksi, että ottelun jälkeen Kuqin kätellessä erotuomaristoa hän samaan aikaan arvosteli ottelun lisäajan pituutta kiroillen. Erotuomari pyysi Kuqia poistumaan ja kävellessään kohti pukuhuoneita hän käytti erotuomaristoa kohtaan loukkaavaa ja rasistista kieltä. Tapahtumista on kerrottu kolmen eri ihmisen toimesta.

Kuqin katsotaan syyllistyneen rangaistusmääräysten 2 §:n c-kohdan mukaiseen epäurheilijamaiseen käytökseen sekä kyseisten määräysten 2 §:n i-kohdan mukaiseen rasistiseen käytökseen. Rangaistusta määrättäessä kurinpitovaliokunta piti koventavana perusteena sitä, että tämä oli jo toinen kerta tällä kaudella, kun Kuqi syyllistyy epäurheilijamaiseen käytökseen.