Vaasan Palloseura venyi komeasti tappioasemasta voittoon IF Brommapojkarnaa vastaan Eurooppa-liigan ensimmäisellä karsintakierroksella. Päävalmentaja Olli Huttunen oli 2-1-tulokseen tyytyväinen.

– Voitto on se tärkein asia, päästetty vierasmaali vasta toiseksi tärkein. Mielestäni pelasimme hyvän ottelun. Pelaajat taistelivat hienosti, ja olen ylpeä heistä, Huttunen ilmaisi tyytyväisyyttään seuran verkkosivuilla.

Brommapojkarnan valmentaja Stefan Billborn oli niin ikään varsin tyytyväinen, tekihän joukkue tärkeän vierasmaalin.

– Tulos oli tyydyttävä. Tietysti menetimme johdon, mutta vierasmaali on hyvä toista osaottelua ajatellen. Toisesta ottelusta tulee varmasti toisenlainen, Billborn totesi.

Otteluparin toinen osa pelataan viikon päästä Tukholmassa.

MYPA myös voitokas isäntä

MYPA oli myös eurokentillä voitokas. Antti Muurisen suojatit kukistivat färsaarelaisen IF Fuglafjordurin 1-0-lukemin Denis Abdulahin maalilla.

Muurinen oli huojentunut voiton jälkeen.

– Tässä ottelussa oli kaksi hyvää asiaa. Teimme yhden maalin, emmekä päästäneet vierasmaalia, mikä on tosi tärkeä juttu. Ensimmäinen puoliaika oli vaisu, mutta otimme pelin toisella puoliajalla täysin haltuumme. Maalivahti, tolpat ja ylärima pelastivat vastustajan useammilta takaiskumaaleilta, Muurinen summasi.

MYPA olisi saanut tehdä useamminkin osuman, mutta lähtökohdat viikon päähän ovat silti hyvät.

– Ikävää, että emme saaneet kahta tai kolmea maalia. Toinen osaottelu on aina vaikeampi, mutta saimme ihan hyvät lähtökohdat sinne. Historia toistaa itseään siinä mielessä, että edellisen kerran kun färsaarelaisjoukkue vieraili täällä, MYPA voitti 1-0 kotonaan, Muurinen muisteli.

Eurooppa-liiga 1. kierros (suomalaisjoukkueet)

VPS – Brommapojkarna 2-1 (0-1)
Sillamäe Kalev – Honka 2-1 (1-0)
MYPA – IF Fuglafjordur 1-0 (0-0)