Huuhkaja-hyökkääjä Eero Markkanen avasi kautensa virallisissa peleissä Espanjassa, kun Real Madridin kakkosjoukkue kohtasi paikallispelissä Atletico Madridin reservit.

Real oli juuri hävinnyt Atleticolle Super Cupissa. Mitä isot edellä, sitä pienemmät perässä: Real hävisi maalein 1-2.

– Pelimme hakee vielä itseään, oma peli oli ihan ok, mutta kyllä siinäkin riittää hiomista. Pelistä jäi päällimmäisenä mieleen ärsyttävä tuomariratkaisu, jossa alin mies veti hyvässä ja selvässä maalipaikassa minulta jalat alta. Odotin joko pilkkua tai vaparia ja punaista korttia, odottelen niitä vieläkin, sillä pilli ei soinut, Markkanen avautui pelaajatallinsa OrsaSportin kotisivuilla.

Valmennusjohto tyytyväinen otteisiin

Markkasen harjoituskausi on nyt vihdoin takana, ja Zinedine Zidane sekä muu valmennusjohto on tyytyväinen suomalaisen kehittymiseen ja sopeutumiseen.

– Olen viihtynyt, vaikka erilaiset harjoitukset, uusi pre-season kuumuudessa ja kaikki uusi on ottanut koville. Matkaa riittää, mutta koen kehittyneeni ja olen tyytyväinen tänne tulosta, Markkanen summaa.

– No, kieli erilainen, mutta peli on erilaista. En vielä ihan osaa olla mukana, ja tuntuu, että voisin joskus saada pallon nopeammin ja pidemmällä syötöllä itselleni. Pitää oppia ja vaatia. Pelaajat ovat teknisempiä täällä, se on selvä.

Markkanen debytoi Huuhkajissa kesällä. A-maajoukkueluotsi Mixu Paatelainen nimeää keskiviikkona tulevan ryhmänsä syyskuun 7. päivä pelattaan EM-karsinta-avaukseen. Huuhkajat kohtaa tuolloin Färsaaret vieraissa.