Seinäjoen Jalkapallokerho aiheutti HJK:lle ensimmäisen liigatappion uuden päävalmentajansa Mika Lehkosuon alaisuudessa.

2-0-voittolukemista vastasi entinen helsinkiläisten hyökkääjä Akseli Pelvas.

Nyanssinsa pelille aiheutti HJK:n otteluruuhka. Joukkue heitti torstain europeliin verrattuna lähes täysin erilaisen avauskokoonpanon kentälle; vain kaksi samaa miestä löytyi nimilistasta SJK-otteluun lähdettäessä, sillä HJK jatkaa Eurooppa-liigan paikan metsästystä torstaina Itävallassa.

SJK saa voitosta kuitenkin sulan hattuunsa, millä joukkue nousi jo liigakakkoseksi ohi FC Lahden, joka jäi samaan aikaan MYPA:n kanssa tasalukemiin.

– Loistopeli meiltä. Odotimme hiukan erilaista Klubia. He eivät prässänneet niin kovaa kuin odotimme. Ehkä se johtui siitä, että pelasimme itse niin hyvin. Saatiin hyvin luotua tilanteita ja tehtyä tarvittavat maalit, Pelvas kertoi SJK:n tiedotteessa.

– Puolustuspeli on ollut koko kauden tiivistä. Tänäänkin se pysyi hyvällä tasolle eikä Klubi oikein päässyt edes paikoille. Maalinteko tuntuu aina hyvältä, mutta tänään tuntui vielä kivemmalta.

SJK-luotsi Simo Valakari piti näkemästään.

– Vahva esitys meiltä. Tosi tiukka kamppailu. Jätkillä oli kova halu näyttää, mitä me osataan. Tiukat pelit ratkeavat pieniin asioihin, saatiin erikoistilanne ja tehtiin hienosti maali. Varsinaisia pelattuja maalintekopaikkoja ei ollut kummallakaan.

– Se kertoo siitä, että molemmat puolustivat hyvin. Oltiin vaarallisia ja saatiin erikoistilanteita paljon. Meillä on hyvä vaihe päällä. Voittaminen antaa itseluottamusta ja energiaa, Valakari kommentoi.

HJK johtaa sarjaa viiden pisteen erolla ennen SJK:ta, joka on pelannut ottelun enemmän.