Chelseassa eletään yhden aikakauden loppua, kun Valioliiga-avauksessa konkarivahti Petr Cech ei löydy lontoolaisseuran avauskokoonpanosta vaikka on täydessä pelikunnossa. Chelsea kohtaa maanantai-iltana Valioliiga-avauksessaan sarjanousija Burnleyn kotonaan.

Chelsea-luotsi Jose Mourinho osoittaa luottamusta kolme aiempaa kautta seuran sopimuspelaajana olleeseen, mutta Atletico Madridissa lainasopimuksilla pelanneeseen Thibaut Courtois’iin.

Belgivahti on 22-vuotiaana jo noussut maailman eliittiin viime kausien esitysten perusteella. Mourinhon kommenttien puolesta Cechin aika Chelseassa, ainakin ykkösvahtina, päättyy.

– Maalivahtia ei vaihdeta ottelu ottelulta ja sille pelipaikalle tarvitaan vakautta. Kyse on kuitenkin suorituksista. 10 vuotta minulla oli hankala päätös edessäni, kun Carlo Cudicini esitti fantastisia otteita Chelsean maalilla ja päätin antaa Petr Cechille mahdollisuuden kaudella 2004-05, Mourinho taustoitti BBC Sportille.

– Minulla oli silloin käsissäni maalivahti, joka voisi olla tulevaisuuden runkomies. Tilanne on nyt täsmälleen sama. Meidän täytyy ajatella tulevaisuutta ja päätin valita Courtois’n maaliin. Hän sai tietää valinnasta vasta tänä aamuna. Tunnen olomme turvalliseksi, kun meillä on heidät kaksi riveissämme.