HJK kohtaa torstaina Rapid Wienin Helsingissä Eurooppa-liigan karsintojen playoff-kierroksen 1. osaottelussa. Toinen kamppailu pelataan viikkoa myöhemmin Itävallassa.

Molemmat ottelut näkyvät YLE TV2:sta ja Areenasta. Avauspeli potkaistaan tänään käyntiin klo 19.00.

HJK:hon täksi kaudeksi palannut Markus Heikkinen voi antaa sisäpiirin vihjeitä vastustajasta, pelasihan hän kuusi vuotta vastustajan riveissä vuosina 2007-2013. Seura eteni tuolloin tämän tästä Eurooppa-liigan peleihin.

– Minulla on hyviä muistoja siellä pelaamisesta ja asumisesta. Elämäni ja perheeni elämän kannalta se on ollut tärkeä vaihe. Menestystä tuli myös kentällä ja siteet sinne ovat edelleen aika lujat, Heikkinen taustoitti HJK:n kotisivuilla.

– Sitten kun katsoi ryhmää, josta vastustajamme arvottiin, niin tämä oli ehkä meille sopivin vastustaja. Jos onnistumme, jatkoonpääsy ei ole ollenkaan mahdotonta, Heikkinen lisää.

HJK vahvistanut ryhmäänsä

HJK on kuluvan kuukauden aikana vahvistunut kahdella tutulla kasvolla ja yhdellä uudella tuttavuudella. Erfan Zeneli ja Joel Perovuo tekivät paluunsa parahiksi otteluruuhkan keskellä ja espanjalaismaalivahti Toni Doblas saapui paikkaamaan loukkaantunutta Michael Tørnesiä.

Doblas sai juuri peliluvan keskiviikkona, mikä oli loistava uutinen HJK:lle.

HJK:lla on muutama kysymysmerkki otteluun kokoonpanon suhteen. Teemu Tainio potee yhä parin viikon takaa Kyprokselta tullutta vammaa ja Rasmus Schüller on ollut flunssassa.

HJK:n mahdollinen avauskokoonpano seuran kotisivujen mukaan (4-2-3-1-ryhmitys):

Toni Doblas (MV)

Sebastian Sorsa, Markus Heikkinen, Valtteri Moren, Veli Lampi;

Teemu Tainio, Rasmus Schüller;

Nikolai Alho, Robin Lod, Demba Savage;

Macoumba Kandji.