Veikkausliigassa FC Hongan voitoton putki venyi liigassa jo yli kahden kuukauden joukkueen kärsiessä sunnuntaina kotikentällään 1-2-tappion Vaasan Palloseuralle.

VPS karkasi ottelussa kahden maalin johtoon avausjaksolla Steven Morrisseyn ja Cornelius Stewartin osumilla. Honka paransi ottelun edetessä ja oli lähellä tasapeliäkin vaikka sinänsä VPS:llä oli enemmän selviä maalipaikkoja. Hongan kavennuksen teki Yerai Vilaboa.

Honka-luotsi Shefki Kuqi oli pettynyt tulokseen ja joukkueen suoritukseen.

– Sovittiin ennen peliä kuinka pelataan. Kentälle mentiin sitten ja tehtiin päinvastoin kuin oli sovittu, Kuqi kertoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

– Toisella puoliajalle mentäessä sovittiin, että jos hävitään, niin tehdään se oikein. Meillä painaa takaraivossa huonot tulokset.

Kuqi halusi kuitenkin puolustaa joukkuettaan, jota on arvosteltu kovin sanoin kauden aikana.

– Jonkin verran pitää kuitenkin antaa myös kredittiä tälle joukkueelle. Viime viikon tuloksesta puhuttiin (mediassa) ihan kuin olisi hävitty (3-0-johdon hukkaaminen tasapeliksi Jaroa vastaan). Heidän tasoituksensa tuli 10-20 sekuntia ennen loppua, Kuqi kummeksui.

– Asiat, mitä on tapahtunut kentän ulkopuolella vaikuttaa varmasti kentällä. Alkukaudesta on ollut vaikea vaatia pelaajilta liikaa.

Koska TPS voitti omassa ottelussaan RoPS:n 4-2-lukemin, ohittivat turkulaiset Hongan sarjataulukossa maalieronsa turvin ja Honka on nyt sarjan jumbona.

Veikkausliiga-sunnuntaina:

FC Lahti – FC Inter 0-0
KuPS-SJK 0-0
TPS – RoPS 4-2 (0-0)
FC Honka – VPS 1-2 (0-2)
IFK M:hamn – MYPA 3-1 (0-0)
FF Jaro – HJK 1-4 (0-1)

Kai Lintinen, Espoo