FC Hongasta kesällä Ruotsin AIK:hon siirtynyt Sauli Väisänen on tekemässä läpimurtoa Ruotsissa.

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkuepeluri pääsi kolmannen kerran seuransa paidassa Allsvenskanin otteluun.

– Aloitin pelin penkiltä, mutta Martin (Lorentzson) tunsi jotain nivusessaan niin menin kentälle oikeaksi pakiksi, kun peliä oli pelattu noin kaksikymmentä minuuttia. Nopea kutsu kentälle aiheutti alussa pulmia ja pari ekaa minuuttia menikin vähän lämmitellessä, Väisänen kommentoi pelaajatallinsa OrsaSportin kotisivuilla.

– Menetin yhden pahan pallon, josta lähti Häckenin vastahyökkäys. Peliin mukaan päästyäni pelasin minusta omalla tasollani, melko virheettömästi. Voitin pääpallot ja sain avattuakin peliä hyvin. Mihinkään martinmaisiin nousuihin en kyllä lähtenyt.

Väisäsen AIK voitti miehen debyytissä IFK Göteborgin ja nyt kaatui toinen göteborgilaisseura Häcken, ennen peliä sarjakolmonen.

– Häcken hyökkäsi koko pelin laajalla rintamalla, ja loi muutaman erittäin vaarallisen maalipaikankin, mutta pääasiassa puolustimme erittäin tiiviisti. Maalivahtimmekin veti muutaman paraatitorjunnan ja nolla omissa takasi niukan, mutta ansaitun voiton. Niin, tärkeän voiton!

Selvä ero kotimaan ja Ruotsin pääsarjojen välillä

Väisänen kohtasi Ruotsissa nyt ensimmäistä kertaa suomalaispelaajan, vielä omalla laidallaan.

– Oli muuten kiva pelata ensimmäistä kertaa Karia (Arkivuo) vastaan. Kerran tosin ei ollut kivaa, kun suomipoika vei minua 1v1 tilanteessa todella pahasti, se on pakko myöntää.

AIK eroaa paljon Hongasta ja Veikkausliigamme Allsvenskanista.

– Voin kolmen pelin kokemuksella sanoa, että suurin ero Allsvenskanin ja Veikkausliigan välillä on tempo. Tilanteet tapahtuvat paljon vauhdikkaammin ja reagointiaika on pienempi.

– Alan kuitenkin tottua tempoon treenien kautta. Hyvällä mielellä ensi viikkoon ja sunnuntain Norrköping -peliä kohti ennen maaottelutaukoa!