Suomen naisten A-maajoukkue meni keskiviikkona kovassa paikassa johtoon Ranskaa vastaan, mutta kärsi lopulta 1-3 (1-1)-tappion.

Pistemenetys viimeisessä lohkovaiheen ottelussa tarkoitti samalla, että joukkue jäi karsintalohkon kolmanneksi, eikä selviytynyt MM-jatkokarsintaan.

Vahvan ensimmäisen puoliajan pelannut Suomi teki myös ottelun avausmaalin. Kotiyleisö hiljeni 19. minuutilla. Sanna Talonen pääsi katkomaan Ranskan alakerran kommunikaatiovirheen ja pelasi pallon keskelle. Juliette Kemppi viimeisteli varmasti 1-0-johdon Suomelle. Lohkovoiton jo varmistanut Ranska oli näin ollen ensimmäistä kertaa tappioasemassa kuluvissa karsinnoissa.

Suomi puolusti uhrautuvasti, mutta 44. minuutilla Ranska tulitti Elise Bussaglian toimesta tasoituksen 17 metristä aivan maalin oikeaan laitaan.

Ranska käänsi ruuvia ottelun edetessä

Toisella puoliajalla Suomella oli vaikeuksia päästä hyökkäyksiin, mutta puolustustehtävänsä joukkue hoisi uhrautuvasti. 66. minuutilla Suomen puolustus ei enää kestänyt.

Ranska keskitti oikealta takatolpalle, josta Louisa Necib viimeisteli. Hyökkäys tuli vauhdilla, eikä Suomi ehtinyt organisoida puolustustaan pallon alle.

Ranska iski seuraavan kerran 71. minuutilla. Pallo pelattiin Korpelan eteen, josta viimeistelijänä toimi Marie Laure Delie. Suomi sai muutamia potentiaalisia vastahyökkäyksiin lähtöjä, mutta syötöt eivät löytäneet omia tarpeeksi hyvin.

Ranska osoitti lopussa, miksi joukkue kuuluu aivan maailman kärkeen. Loppulukemiksi jäi 3-1-kotivoitto ja Ranska meni lohkovoittajana kisoihin. Suomi ei tällä kertaa Kanadaan matkusta, vaan jatkaa EM-karsintoja vajaan vuoden päästä.