HJK:n kokeneeseen kaartiin lukeutuva Sebastian Sorsa ei elättele mitään harhakuvia torstaisesta Eurooppa-liigan avausottelusta FC Kööpenhaminan vieraana. Menestyminen lohkovaiheessa vaatii HJK:lta vähintäänkin sitä, että oma peli on parhaimmillaan.

– Kovassa iskussa pitää olla, kova peli on heti edessä. Emme odota itseltämme mitään muuta kuin sitä, että pystymme pelaamaan parhaalla tasollamme. Sitä vaaditaan, sillä vieraspelit varsinkin ovat isoja haasteita, Sorsa painottaa.

– Nöyrästi pitää vain lähteä tekemään töitä. Toivotaan samalla, että FCK vähän ajattelee tätä peliä ehkä muita lohkon pelejä helpompana. Sellaisen altavastaajan edun voimme hyvin saada.

Sorsan mukaan on selvää, että perjantaina Veikkausliigassa pelattu 2-2-tasapeli KuPSia vastaan ei tarjonnut pelillisesti sitä mitä torstaina vaaditaan.

– Niinhän sitä sanotaan, että huono kenraali tietää hyvää ensi-iltaa, Sorsa naurahtaa.

– Siitä pelistä meidän pitää kuitenkin parantaa roppakaupalla. KuPS-ottelu on käyty läpi ja opiksi otettu.

Sorsalla itselläkin riittää kokemusta, mutta kopissa on pelaajia, joilla sitä löytyy vielä pykälää enemmän.

– Onhan siitä paljon apua, varsinkin Heikkisen Mako, Tainion Teme ja kumppanit ovat nähneet paljon näitä pelejä. Jo pelkästään heidän läsnäolonsa auttaa ja tuo rauhallisuutta kaikille.

– Kaikkineen meillä on minusta joukkueessa hyvä yhdistelmä sellaista nuorta nälkää ja vankkaa kokemusta.

”Uudet pelaajat päässeet hyvin sisälle”

HJK vahvistui syyskuun alussa Eurooppa-liigan lohkovaiheen alla melkoisesti, kun uusia pelaajia ryhmään liittyi useampi. Vaarana on tietysti, että useat uudet pelaajat sotkevat pakkaa, mutta Sebastian Sorsan mukaan näin ei ole ollut.

– Kaikki ovat ammattilaisia ja mukavan oloisia jätkiä ja he ovat minusta päässeet mukavasti sisällä joukkueeseen, Sorsa sanoo.

– Roni [Porokara] on tietysti vähän eri asia, kaikki tuntevat hänet ja hänkin taisi tuntea melkein kaikki, joten se kävi hyvin sulavasti.

Sorsan mukaan HJK:n riveihin on tällä hetkellä helppo tulla ja toisaalta joukkueen helppo ottaa vastaan uusia pelaajia.

– Joukkuehenki on todella hyvä ja se näkyy näissä asioissa. Se on ehdottomasti meidän vahvuuksiamme ja uudet pelaajat ovat päässeet siihenkin hyvin sisään.

HJK matkasi tiistaina kohti Tanskaa, jossa Eurooppa-liigan lohkovaiheen avausottelussa torstaina vastaan asettuu siis FC Kööpenhamina.