Huuhkajat saivat tehdä täyden iltapuhteen EM-karsintojen avauspelissä Färsaaria vastaan vieraskentällä.

Suomi hallitsi ottelua alusta alkaen ja loi useita maalipaikkoja jo avausjaksolla. Tauolle mentiin kuitenkin isäntien johtoasemassa Niklas Moisanderin karmean syöttöhassin jälkeen.

Huuhkajien päävalmentaja Mixu Paatelainen ei halua nähdä enää samanlaista virhettä kuin avausmaalissa.

– Maali oli täysi lahja. Nyt on sitten tämän karsinnan lahjamaalit annettu, Paatelainen kommentoi Palloliiton kotisivuilla.

– Peli kulki hyvin ja loimme lukuisia maalipaikkoja. Olisi ollut huojentavaa, jos jostain laadukkaista tilanteista olisimme onnistuneet viimeistelyssä.

Riski takaportin kautta avaukseen

Suomi sai heti toisen jakson aluksi nopean tasoitusmaalin ja eteni lopulta 3-1-voittoon. Riku Riski teki kaksi maaleista ja Roman Eremenko kolmannen.

Norjan liigan Rosenborgissa ammattiaan harjoittava Riski ei ollut alustavassa avauksessa, mutta Kasper Hämäläisen satutettua nivusensa alkulämmittelyssä avautui paikka kentällä.

– Riku tuli vastaavaan rooliin. He ovat samantyylisiä pelaajia. Riski teki kaksi todella tärkeää maalia ja oli muutenkin vaarallinen. Tämä oli hyvä osoitus siitä, että joukkueessa on syvyyttä. Avauksen valitseminen tuottaa nykyään päänsärkyä, Paatelainen iloitsi.

Huuhkajat avauspelien jälkeen ykkönen

Huuhkajat johtaa avauskierroksen jälkeen lohkoaan maalieron turvin.

Lohkon muissa peleissä nähtiin yllätykset, kun ykköskorista lohkoon arvottu ja MM-kisoissakin nähty Kreikka hävisi kotonaan Romanialle 0-1 ja Pohjois-Irlanti haki yllätysvoiton Unkarista 2-1-lukemin.

Huuhkajat jatkaa karsintoja kahdella kotipelillä lokakuussa. Perjantaina 11. lokakuuta vastaan tulee Kreikka ja seuraavana tiistaina vieraaksi saapuu Romania.