Huuhkajien Riku Riski pääsi kuin pääsikin aloittamaan Huuhkajien ensimmäisen karsintapelin. Riskin piti oli vaihtopenkillä, mutta toisen epäonni on toisen onni.

– Kyllähän menestyvällä Suomella pitää olla kentällä aina yksi maskulaisturkulainen. Kun Kasper Hämäläinen loukkaantui alkuverryttelyssä, niin eihän siinä ollut muita maskulaisia tarjolla kuin minä, Riski kommentoi pelaajatallinsa OrsaSportin kotisivuilla.

Riski oli ottelussa eloisa ja iski 3-1-voitossa Suomen kaksi ensimmäistä maalia. Yhteistä osumille oli pelaajan hyvä pelinluku ja reagointi nopeasti syntyneisiin tilanteisiin.

– Pääsin mukaan ja peliin hyvin, sillä oma valmistautumiseni oli ollut koko viikon ihan normaali, joten mukaan pääseminen jo alusta oli vain iloinen asia eikä mikään ongelma. Jalkapallossa sattuu ja tapahtuu välillä.

Voitto olisi voinut tulla helpomminkin

Riski katsoi, että Huuhkajien olisi pitänyt ratkaista peli jo nopeammin. Nyt jouduttiin ensin taka-ajoon, mutta toinen jakso toi kolme maalia.

– Itse peli oli odotetunlainen. Hallitsimme paljon palloa ja loimme myös hyvin paikkoja, mutta viimeistely oli ensimmäisellä jaksolla heikkoa. Itsellänikin oli todellinen huippupaikka viedä meidät johtoon.

Maaleista syntyy positiivinen kierre

Riski katsoo, että vaikka joukkueen voitto ja menestys on ensisijaista, omilla onnistumisilla on merkitystä paljonkin yksilölle.

– Itselleni onnistumiset maajoukkueessa olivat itseluottamuksen kannalta loistava juttu. En ole maajoukkueessa vielä paljon maaleja tehnyt ja tästä on hyvä jatkaa.

Riskin pelit jatkuvat jo viikonloppuna Norjan liigassa. Riskin Rosenborg on kolmantena, matkaa kärjessä olevaan Moldeen on jo 14 pistettä.

– Nautimme hetken karsintojen loistavasta avauksesta, mutta nyt on jo katseet käännetty seurajoukkueeseen. Joona Toivion Molde taitaa olla jo karannut, mutta haemme vähintään europaikkaa ja mieluusti hopeaa. Pelaamme jo perjantaina kotonamme Bodö/Glimtiä vastaan ja kotona pitää aina voittaa