HJK:ssa kauden aikana pieneen rooliin jäänyt hyökkääjä Mikael Forssell siirtyi elokuun lopussa Saksan 2. Bundesliigan kärjessä parhaillaan olevaan VfL Bochumiin. HJK ehti juuri aiemmin varmistaa paikkansa Eurooppa-liigan lohkovaiheessa historiallisesti, mutta 33-vuotias kärkimies oli tehnyt jo oman johtopäätöksensä asemastaan.

– Veikkausliigassa oli hienoa pelata, mutta se kävi selväksi, että (päävalmentaja Mika) Lehkosuon europelitaktiikassa minulle ei ole käyttöä. Klubin kanssa olisi hienoja isoja europelejä ollut kyllä edessä, mutta nyt itsellä on sitten hienoja isoja pelejä joka viikko Saksassa, Forssell kommentoi Veikkausliigan kotisivuilla.

Forssell lähtee Saksaan hakemaan kaipaamaansa peliaikaa. Helpolla sitä ei ole luvassa, sillä Bochum on avannut kautensa loistavasti ja johtaa sarjaa.

– Juttelin valmentajan kanssa lyhyesti, eikä puhuttu vielä sen enempää roolistani. Heillä oli tarvetta hyökkääjälle, mutta varmasti penkin kautta lähdetään näyttöjä antamaan koska ovat pelanneet niin hyvin.

Forssell on aiemmin pelannut Saksassa kahteenkin otteeseen pääsarjatasolla – ensin vuonna 2003 Borussia Mönchengladbachissa lainasopimuksella Chelseasta ja vuosina 2008-2011 Hannoverissa.

HJK puolestaan vahvistui peräti neljällä kovan luokan pelurilla tiistaina, kun siirtoikkuna oli Suomen osalta viimeistä päivää auki. (uutinen).