Naisten jalkapallomaajoukkue taistelee MM-kisapaikasta: ”Heitäkin voidaan horjuttaa”

© Kuva: Juha Tamminen
Miten Arsenal pärjää sarjajumbon vieraana? Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Naisten maajoukkue eli Helmarit kohtaa lauantaina Ranskan MM-karsintaottelussa. Ennakkosuosikki on selkeästi Myyrmäkeen saapuva vieras, mutta Suomi-leirissä tunnistetaan yllätyksen elementit. Ottelu pelataan tulevana lauantaina klo 19.30 alkaen.

Ranska on voittanut kaikki pelaamaansa kahdeksan MM-karsintaottelua maalierolla 49-2. Suomi on voittanut seitsemän peliä ja kärsinyt yhden tappion. Myös suomalaisten maaliero on varsin komea – 26-4.

Suomi on lohkon kakkosena kuuden pistettä edellä lohkokolmosta Itävaltaa kymmenen maalia paremmalla maalierolla. Lohkojen voittajat etenevät suoraan Kanadassa ensi vuonna pelattavaan MM-turnaukseen. Seitsemästä lohkokakkosesta neljä parasta etenee jatkokarsintaan, missä ratkaistaan kaksi viimeistä paikkaa.

– Ranska on kokenut joukkue. He ovat pelanneet lopputurnauksia nuorten ja aikuisten tasolla. Ikäkeskiarvo on suurin piirtein 27, jonka lisäksi on yksi 19-vuotias pelaaja, Suomen puolesta tarkkailun hoitanut valmentaja Marko Saloranta kertoo Palloliiton kotisivuilla.

– Heillä on myös vaihtoehtoja. Jos yksi pelaaja on poissa, on heillä korvaaja. Ranskan tärkeimmät pelaajat ovat myös pelanneet paljon yhdessä. Yksittäisten pelaajien taso on korkea.

Ranskaakin voi horjuttaa

Ranskalla kuten kaikilla on toki myös heikkoutensa. Kuluvissa karsinnoissa Itävalta on ollut ainut, joka on pystynyt edes hieman horjuttamaan joukkuetta. Muuten ranskattarien tekeminen on pitkälti ollut hyökkäyksien rakentamista edellisten perään.

Joukkueet kohtaavat myöhemmin vielä Ranskan Calais’ssa.

– Joku fiksu on joskus sanonut, ettet voita koskaan mitään sarjaa tai lopputurnausta pelkällä hyökkäämisellä. Se on heidän ongelmansa. He osaavat puolustaa, mutta eivät vain tee sitä joukkueena riittävän nöyrästi. He varmasti ajattelevat juoksevansa Suomen yli. Siinä on meidän mahdollisuutemme.

– Ranska on päässyt helpolla ja se on meidän etumme. He voivat kuvitella, että jäljellä on kaksi helppoa peliä, minkä jälkeen alkaa lopputurnaus eli tosipelit. Ranskaa ei ole vielä testattu, meidän pitäisi päästä siihen, luotsi linjaa.

Miten Arsenal pärjää sarjajumbon vieraana? Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!
Edellinen artikkeliDavid Moyes sai avokätisen korvauksen potkuistaan!
Seuraava artikkeliArsenal-hyökkääjä: ”Meillä on sarjan nopein hyökkäyskalusto”