Real Madrid järjesti Mestarien liigan avauspäivän suurinumeroisimman voiton joukkueen pyyhkiessä kotimaan tahmeat esitykset mielestään 5-1-voitolla FC Baselista.

Maalinteossa onnistuivat Gareth Bale, Cristiano Ronaldo, James Rodriguez sekä Karim Benzema. Avausmaali merkittiin vastustajan omaksi maaliksi. Tilanne oli jo tauolla 4-1 Realille.

– Oli tärkeää saada hyvä tulos Mestarien liigaan sen jälkeen, kun hävisimme viikonloppuna Atleticolle. Oli tärkeää onnistua maalinteossa ja saada hieman takaisin menettämäämme itseluottamusta, Realin keskikenttämies Luka Modric kommentoi UEFA.com:ssa.

– Pelasimme erittäin hyvin varsinkin ensimmäisen puolituntisen ja meidän täytyy nyt rakentaa tämän päälle menestystä jatkossakin. Matka on pitkä. Yksikään seura ei ole voittanut Mestarien liigaa kahdesti peräkkäin ja haluamme olla ensimmäinen siinä. Keino siihen on olla nöyrä ja pohtia jokaista ottelua kerrallaan ja pelata asenteella.

Kroos ei hätkähtänyt paineen alla

Realiin Bayernista kesällä siirtynyt saksalaispelaaja Toni Kroos näki, että maalilukemat olisivat voineet olla suuremmatkin.

– Voittaminen 5-1-lukemin on nautinnollista. Meillä oli jopa paikat useampaan maaliin, tosin paikkoja oli myös Baselilla. Tämä tietenkin tyydyttää meitä. En pidä oman suoritukseni arvioimisesta, mutta joukkueen suoritus oli upea ja minulla oli osani siinä.

– Kun isona seurana on alla kaksi tappiota peräjälkeen, ilmapiiri ei ole hyvä. Espanjassa tällaiseen reagoidaan enemmän kuin Saksassa. Ihmiset elävät enemmän tunteella. Olemme kuitenkin tarpeeksi kokeneita pysyäksemme rauhallisina. Valmentajamme analysoi lauantain tappion erittäin objektiivisesti ja reaktiomme tänään oli erinomainen.

Lohkon toisessa ottelussa Liverpool kaatoi kotonaan niukasti bulgarilaisen Ludogoretsin 2-1-lukemin Steven Gerrardin viime hetken rankkariosumalla. Mario Balotelli teki ensimmäisen maalinsa seuralle.