Shefki Kuqi sai taas toimitsijakieltoa

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen Palloliiton kurinpitovaliokunta on langettanut FC Hongan päävalmentajalle Shefki Kuqille kahden ottelun toimitsijakiellon 14.9. pelatun RoPS-Honka-ottelun tapahtumista, missä ottelun erotuomari poisti Kuqin kesken ottelun.

Hongan kaksi seuraavaa ottelua ovat tulevan sunnuntain kotipeli SJK:ta vastaan sekä viikkoa myöhemmin pelattava vieraspeli HJK:ta vastaan.

Päätös kokonaisuudessaan:

Suomen Palloliiton kurinpitovaliokunta kokoontui torstaina 25.9. käsittelemään 14.9. pelatun Veikkausliigaottelun RoPS-FC Honka tapahtumia.

Päätös:
Kurinpitovaliokunta päätti antaa FC Hongan valmentajalle Shefki Kuqille kahden ottelun lisätoimitsijakiellon tekniseltä alueelta poistosta seuranneen yhden ottelun lisäksi rangaistusmääräysten 3.1 §:n e-kohdan mukaisesti.

Perustelut:
Päätöstä tehdessään kurinpitovaliokunnalla on ollut käytössään neljännen erotuomarin ja delegaatin raportit, kolme valokuvaa sekä Shefki Kuqin vastine.
Näiden perusteella katsotaan selvitetyksi, että ottelun 77. peliminuutilla FC Hongan valmentaja Shekfi Kuqi reagoi voimakkaasti erotuomarin päätökseen. Kuqi meni keskirajalle, sivurajan tuntumaan levittäen kätensä ja samalla huutaen. Huutaessaan Kuqi kääntyi 4. erotuomaria kohti ja jatkoi matkaansa kohti vaihtokoppia. Tällöin hän potkaisi vaihtokoppia ja vaihtokoppiin nojannutta vaihtotaulua siten, että niihin tuli vaurioita. Ottelun erotuomari poisti Kuqin tekniseltä alueelta, jolloin Kuqi huusi neljännelle erotuomarille kovalla äänellä huitoen samalla kädellään.

Kuqin käyttäytyminen on ollut rangaistusmääräysten 2 §:n c-kohdan mukaista epäurheilijamaista käytöstä, kun hän on vaurioittanut vaihtokoppia ja siihen nojannutta vaihtotaulua potkimalla niitä. Kuqin on täytynyt ymmärtää, että potkimalla kyseistä omaisuutta, ne voivat hajota. Kuqin käytös erotuomaristoa kohtaan on ollut myös epäurheilijamaista, kun hän oli huutanut neljännelle erotuomarille. Kuqin katsotaan syyllistyneen rangaistusmääräysten 2 §:n c-kohdan mukaiseen epäurheilijamaiseen käytökseen.

Rangaistusta määrättäessä kurinpitovaliokunta piti koventavana perusteena sitä, että Kuqi on syyllistynyt tämän kauden aikana jo kolme kertaa epäurheilijamaiseen käytökseen.

Valitusosoitus:
Tähän päätökseen ei voi rangaistusmääräysten 8 §:n perusteella hakea muutosta Palloliiton valitusvaliokunnalta.


500% talletusbonus: 10€ talletuksella 60€ pelirahaa! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10€.
  3. Saat bonuksen ansiosta heti 60€ pelirahaa!