HJK pelaa torstaina historiansa ensimmäisen Eurooppa-liigan kotiottelunsa, kun vastaan asettuu belgialainen Club Brugge klo 22.05 Helsingissä. Ottelu on katsottavsisa myös suorana lähetyksenä myös ilmaiselta JIM-kanavalta.

HJK pelasi kolme kierrosta karsintaa ennen lohkovaihetta ja kotisaldo on tappioton – kaksi voittoa ja tasapeli.

Osa HJK:n kotietua on ulkomaisille seuroille erikoinen keinoalusta, minkä HJK puolestaan tuntee kuin omat taskut.

HJK:n konkaritoppari Markus Heikkinen , 35, sai ensi käden kommenttit playoff-kierroksella pudotetun Rapid Wienin pelaajilta ottelusta, minkä HJK voitti 2-1-lukemin. Lopulta HJK eteni lohkovaiheeseen yhteismaalein 5-4 Heikkisen ex-seuran kustannuksella.

– Mitä Rapidin pelaajien kansa juttelin alustasta, he kauhistelivat sitä. Jos sellaisia miettii, vaikuttaa se pelisuoritukseen, Heikkinen painotti ottelupäivän aattona SuomiFutis-sivustolle.

– Toivottavasti myös Bruggen pelaajat kauhistelevat kohtaloaan. Uskon, että he ovat harjoitelleet nyt tekonurmella, mutta tuskin ihan vastaavaa löytyy. Lisäksi kotiyleisö on meille parhaimmillaan se ”12. pelaaja” ja sytyttää joukkuetta entisestään.

Vastassa taitotasolta edellistä parempi joukkue

HJK hävisi Eurooppa-liigan avausottelunsa vieraskentällä FC Kööpenhaminalle. Ottelu oli pitkään maaliton ja HJK:n hallussa, mutta tanskalaisseura lisäsi hallintaansa ottelun edetessä ja lopulta joukkueen tähtipeluri Nicolai Jorgensen kuittasi kahdesti paikat saatuaan.

– Siinä ottelussa avausjakso oli meiltä hyvä, toinen ei niinkään. Kun oma pallollinen peli ei kulkenut, jouduttiin ottamaan vastaan ja menetettiin todella paljon palloja. Siinä väsyy helpommin, mikä alkoi näkymään, Heikkinen summaili.

Brugge pelasi avauspelissään 0-0 FC Torinon kanssa.

– Nyt vastaan tulee Kööpenhaminaa taitavampi, jopa parempi joukkue. Bruggella on enemmän yksilötaitoa ja ratkaisukykyä vaikka heidän pelinsä ei ole löytänyt vielä uomaansa. Joukkue ei ole niin rutinoitunut kuin Kööpenhamina, mutta heillä on enemmän yllätyksellisyytä.

Kai Lintinen, Helsinki
Twitter: @kailintinen

SuomiFutis-sivuston HJK-erikoissivulta löydät kaikki ajankohtaiset HJK-uutiset, Eurooppa-liigan lohkotilanteen ja HJK:n otteluohjelman kilpailussa.