Jos joku olisi ennen peliä lyönyt vetoa sen puolesta, että Huuhkajien maalista vastaa Jarkko Hurme, olisi kerroin varmasti ollut kohdillaan.

Hurme karkasi toisella jaksolla Kreikan puolustukselta ja iski pallon hallitusti rintapotkulla sisään. 1-1-osuma tuli hyvään paikkaan ja toi tärkeän kotitasapelin EM-karsinnoissa Kreikkaa vastaan launtai-iltana.

Ottelun jälkeen Hurme ei enää muistanut, miten tilanne rakentui. Laitapakki vain muistaa pallon lentäneen kohti ja sitten oli aika kirjoittaa käsikirjoitus loppuun:

– Ei tarvinnut kuin laittaa silmät rauhallisesti kiinni ja täysiä vetää maalia kohti, Hurme tokaisi SuomiFutis-sivustolle pelin jälkeen.

Hurme ei ole kovin paljon maaleja urallaan tehnyt – ei varsinkaan maajoukkueessa. Mies olikin yhtä hymyä pelin jälkeen. Mitä mahtoi Hurmeen mielessä käydä osuman jälkeen?

– Ensiksi kuuli vain katsojien kohahduksen. Niin harvoin tulee tuollaisia tilanteita, että ei siinä paljon päässä pyörinyt mitään, Hurme vastasi tyylikkäästi.

Oliko maali urasi tärkein?

– Oli varmaan. Harmi, ettei voittoa tullut. Kyllä tämänkin otan, Hurme heitti.

Hurme antoi lauantaina sellaiset näytöt, että Mixu Paatelaisen on hyvin vaikea penkittää Norjassa pelaavaa miestä tiistain ottelussa Romaniaa vastaan.

Jaakko Käyhkö, Helsinki
Twitter: @JaakkoKayhko

Katso lohkotilanne ja lohkon kaikki tulokset erikoissivultamme!