Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla FSV Frankfurtissa pelaava keskikenttäpelaaja Joni Kauko toivoo saavansa vastuuta A-maajoukkueessa seuraavien päivien aikana.

Huuhkajien päävalmentaja Mixu Paatelainen täydensi Kreikka- ja Romania-otteluihin valmistautuvaa A-maajoukkuetta 24-vuotiaalla Kaukolla alkuviikosta. Vaikka Kauko oli viimeisin ryhmään nimetty mies, hän on toiveikas peliajan saamisesta jommassa kummassa EM-karsintaottelussa. Tarkoituksena ei ole tyytyä ainoastaan vaihtopelaajan rooliin.

– Sitä tietysti toivon. Täytyy aina olla tavoitteet korkealla. Yritän treenien kautta näyttää Mixulle, että olen sen paikan arvoinen. Sitten jos pääsee kentälle, pitää näyttää että pärjää sielläkin, Kauko sanoi SuomiFutis-sivustolle.

– Ei kukaan tietenkään penkillä halua istua, mutta onhan tämä kunnia-asia päästä tähän ryhmään mukaan.

Neljä A-maaottelua urallaan toistaiseksi pelannut Kauko kuului Paatelaisen valitsemaan miehistöön jo EM-karsinta-avauksessa Färsaarilla, mutta silloin peliaikaa ei kertynyt. Kauko on saanut peliaikaa maajoukkueessa viimeksi toukokuussa, kun Suomi voitti Baltic Cupissa Viron 2-0. Silloin hän pelasi täydet minuutit.

– Se oli sellainen ensimmäinen ja viimeinen mahdollisuus ennen näitä karsintoja. Omasta mielestäni peli meni hyvin ja pääsin tähän vähän niin kuin lopuksi mukaan. Mixukin näki, että pystyn hoitamaan sen tontin, Kauko sanoi itsevarmana.

Kauko siirtyi Frankfurtiin viime kesänä FC Lahdesta. Sitä ennen hän pelasi FC Interissä vuodet 2008-2012, voittaen seurassa Suomen mestaruuden 2008 ja Suomen Cupin vuotta myöhemmin.

Kaikki Suomen A-maajoukkueen uutiset, EM-karsintalohkon tilanteen ja otteluohjelman löydät Huuhkajat-erikossivultamme.