Kasper ”Kappe” Hämäläinen oli tyytyväinen omaansa ja joukkueen esitykseen Kreikka-ottelussa. Hämäläisen viime maaottelusta olikin vierähtänyt aikaa, sillä viimeksi hän oli kirmannut kentällä Suomi-paidassa viime syksynä Walesia vastaan.

– Hyvin pääsin mukaan touhuun, vaikka olikin pitkä tauko tässä viime maaottelusta, Hämäläinen sanoi SuomiFutis-sivustolle.

– Kyllä siinä pomppasi vaihtopenkiltä ylös, kun puoliajalla kuuli pääsevänsä kentälle. Nopeasti laitoin siinä maitohapot jalkoihin ja peliasun päälle, niin olin valmis askiin.

Romanian kohtaamisesta hän odottaa Kreikka-pelin kaltaista.

– Ei se niin hirveästi eroa. Romania tulee olemaan varmaan aika samanlainen vastus. Meidän pitää varmaan muuttaa meidän taktiikkaa Kreikka-matsista. Hyviä pelimiehiä sekin on täynnä. Nopeita, taitavia ja vikkeliä pelaajia, jotka pelaavat hyvin yhteen.

Hämäläinen tietää, mitkä voivat olla Suomen aseita Romanian tiukkaa puolustusta vastaan.

– Vastahyökkäyksillä saamme varmasti hyviä paikkoja. Juoksut linjan taakse tulevat olemaan aika myrkkyä varmaan heille.

Roman Eremenko siirtyi Kreikka-ottelussa kymppipaikalta keskikentän pohjalle, kun Hämäläinen tuli sisään. Kappe uskoo Eremenkon aloittavan seuraavassa pelissä heti pohjalta.

– Keskikentän pohjalla hän pääsee enemmän palloon. Roman on niin taitava sen pallon kanssa ja hän on aktiivinen halutessaan koko ajan sitä. Sitä kautta me pääsemme hallitsemaan matseja. Hänen syöttövalikoimansa on aivan huikea. Sieltä voi tulla mitä vaan yllätyssyöttöjä. Ne ovat juuri ne momentit, millä voimme ehdottomasti haavoittaa vastustajaa.

Ensi pelissä Huuhkajien pitää myös parantaa tiettyjä asioita.

– Viimeiset syötöt viimeisellä kolmanneksella on välillä vähän hätäisiä. Hyvissä paikoissa meillä pitäisi olla tietynlainen rauhallisuus. Tietyllä tapaa peliä pitää saada vielä positiivisemmaksi ja hyökkäävämmäksi. Meidän pitää uskaltaa pelata meidän omaa peliämme, joka on tuottanut jo tulosta.

Hämäläinen nauttii pelaamisesta kotiyleisön edessä.

– Olemme kotona Suomessa, joten haluamme näyttää katsojillekin, että pystymme pelaamaan hyvää omaa peliämme.

– Se on aina spesiaalia tulla Suomeen pelaamaan. Hienoa, että yleisö löysi paikan päälle. Toivottavasti tiistainakin tulee samanlainen ryhmä, niin emmeköhän hoida tällä kertaa kolme pistettä.

Hämäläiselle kelpaa tiistaina vain voitto Romaniasta.

– Tasapeli ei tyydytä missään nimessä. Tietenkin lähdemme voittamaan. Oli tärkeää nähdä, että pääsimme ihan hyvin luomaan tilanteita lohkon suosikkia Kreikkaa vastaan, sillä saimme siitä itseluottamusta.

Jesse Happonen