Suomi ja Romania saavat palautua edeltävistä EM-karsintaotteluistaan vain kaksi kokonaista päivää ennen kuin kohtaavat tiistaina Helsingissä. Suomella on tässä mielessä etu puolellaan, että Romania on joutunut myös otteluiden välipäivinä matkustamaan.

Suomi pelasi lauantaina Kreikkaa vastaan 1-1, ja Romania jakoi pisteet Unkarin kanssa samoin maalilukemin.

Joel Pohjanpalo pelasi Kreikkaa vastaan reilut 20 minuuttia ja istahti ennen Romania-ottelua sivustomme erikoishaastatteluun.

Miten palautuminen on sujunut?

Pelasin vain reilut 20 minuuttia, joten se ei ollut kovin raskas urakka. Pelin jälkeen ei muutenkaan saa heti unta, eli pääsimme aika ”aikaisin” nukkumaan. Palautuminen on mennyt ihan hyvin. Kroppa ja mieli tuntuvat hyvältä.

Olemme yrittäneet nukkua mahdollisimman paljon. Sunnuntaina saimme nukkua pidempään. Minulla on henkilökohtaisesti mennyt ihan hyvin. Ei ole tarvinnut tehdä kummempia. Hyvällä unella ja palautumisella kroppa latautuu.

Mitä Romaniasta tiedetään?

Vastaan tulee erittäin tiivis puolustus ja nopea vastahyökkäysjoukkue. Romania on todella taitava joukkue, mutta omalla pelillä ja kun olemme hyvällä asenteella liikkeellä, on meillä hyvät mahdollisuudet voittaa.

Mitä hyviä asioita halutaan ottaa Kreikka-ottelusta mukaan?

Ensimmäisen puoliajan tiiviys oli hyvää. Kreikan maali oli yksittäinen tilanne, mutta muuten se oli hyvää. Toisella puoliajalla se katosi pelistämme hieman. Toisella puoliajalla hyökkäyspeli oli hyvää. Teimme yhden maalin ja olisi ollut mahdollista tehdä toinenkin.

”Roma on pelimme sielu”

Suomen hyökkäyspeli oli toisella puoliajalla tosiaan vahvaa, ja paikkoja maaleihin oli. Yhtensä suurena syynä tähän oli taktiikanmuutos, jonka myötä Roman Eremenko pudotettiin keskikentän pohjalle rakentamaan peliä, ja hänen yläpuolellaan pelasi kolme hyökkääjää.

Jarkko Hurmeen maalitilanteen ohella paras Suomen hyökkäys oli Pohjanpalon kentälle tulon jälkeen saatu ylivoimahyökkäys. Pohjanpalo oli siinä suuressa osassa, ja tilanne harmittaa Pohjanpaloa edelleen.

Mitä mieltä olit siitä, että Eremenko tippui toisella puoliajalla yhtä linjaa alemmas?

”Roma” on meidän pelimme sielu, ja hänellä pitää olla pallo kaikkein eniten. Hän pystyy ratkaisemaan loistavalla pelisilmällään. Oli hyvä, että hän tipahti toisella puoliajalla alemmas ja sai palloa enemmän.

Mitä ajatuksia päässäsi liikkuu nyt on ”siitä yhdestä” tilanteesta?

Olen aika monta kertaa sen katsonut. Pääsin vapaapotkun jälkeen irtopalloon, jossa voitin kaksinkamppailun. ”Jakke” (Hurme) tuli takaa ja jatkoi pallon eteenpäin. Otin tatsin eteenpäin ja siinä vaiheessa olisi pitänyt katsoa keskelle. En katsonut ja siksi en tiennyt, että keskellä on niin paljon jätkiä. Kun katsoin, oli liian myöhäistä syöttää. Pakki lähti aavistamaan, kun syötin. Siellä taisi olla Riku, jolle yritin syöttää, ja pakki tuli takaa. Se oli ihan hyvä syöttö, mutta väärässä kohtaa. Olisi pitänyt syöttää heti alkuvaiheessa tai ajaa itse sisään ja laukoa.

Tämmöistä sattuu, että joskus näitä tulee väärään paikkaan. Tämä ei kuitenkaan ole murentanut itseluottamustani. Alla on kovia pelejä, joissa on tullut maaleja. Hieman tämä kaivelee, mutta sellaista futis on.

Tässähän sinulla on siis kasvun ja kehityksen paikka.

Ilman virheitä ei opi. Mitä isommassa paikassa virheitä tulee, sitä paremmin niistä oppii. Harmi, että tämä tuli tuohon kohtaan, mutta ensi kerralla en tule tekemään tuollaista ratkaisua.

”En välttämättä aloita”

Pohjanpalolla on nyt vyöllään kahdeksan A-maaottelua, joissa hän on viimeistellyt kolme maalia. Ensimmäinen arvokisakarsintaosuma on kuitenkin vielä tulossa.

Vaikka pelihalut olisivat miehellä kovat, ei hän usko olevansa avauskokoonpanossa Romaniaa vastaan.

Oletko valmis avaukseen?

Minusta tuntuu aina siltä, että olen valmis avaukseen. Ei täällä olisi muuten mitään järkeä olla. Näytöt tietysti näyttävät, ketkä sen paikan ansaitsevat. Viime peli ei mennyt kovin hyvin, joten en välttämättä aloita. Pyrin kuitenkin siihen ja olen siihen valmis. Jos en aloita, niin sitten tulen penkin kautta sisään. Olemme yksi joukkue, ja jokaisella on oma roolinsa. Kaikki tekevät töitä joukkueen eteen.

Tulit viime ottelussa kentälle Pukin paikalle keskushyökkääjäksi. Onko sinulle väliä, missä pelaat?

Ei sillä ole mitään väliä. Omassa seurassa olen pelannut piikissä, ja siellä on tullut hyvää tulosta. Ehkä piikki olisi siis paras paikka. Nytkin pääsin hyvin tilanteisiin, kun pääsin yhteen keskitykseen ja sitten oli se yksi nimeltä mainitsematon tilanne.