Suomen alle 19-vuotiaat pojat nousivat EM-karsinnan avausottelussaan Skotlantia vastaan tasoihin tuomarin antamalla lisäajalla. Loppulukemiksi kirjattiin 2-2 (1-0) Liettuassa pelatussa ottelussa.

Lohkon toisessa ottelussa Norja voitti Liettuan 2-0 (1-0). Suomi kohtaa seuraavaksi Norjan torstaina klo 15.

Suomi sai otteluun heikon alun ja Skotlanti pääsi ansaitusti johtoon reilun puolen tunnin kohdalla. Hyökkääjä pääsi harhauttamaan Suomen puolustusalueella ja pallo meni kimmokkeen kautta verkon perukoille. Skotlanti hallitsi peliä selvästi avausjakson.

Suomi heräsi ottelun edetessä

Suomi paransi otteitaan toisella jaksolla, mutta Skotlanti meni tunnin kohdilla kahden maalin johtoon. Tuomari näki kamppailutilanteessa virheen kulmanpotkun jälkitilanteessa ja Liam Henderson iski pilkulta 2-0-lukemat.

Suomi kuitenkin nousi rinnalle. Ensin Fredrik Lassas kavensi. Hän sai pallon 16-alueen rajalla, kääntyi ja laukoi pallon takakulmaan. Skotlanti menetti ottelun lopussa yhä enemmän pelin hallintaa ja Suomi loi painetta.

Lopussa Suomi painoi ja sai tasoituksen, jonka teki Saku Savolainen lisäajalla.

– Olimme ensimmäisen puoliajan aivan purjeessa. En tiedä oliko kyse jännityksestä vai mistä, mutta toivottavasti se on nyt kärsitty, päävalmentaja Jarkko Wiss manasi Palloliiton kotisivuilla.

– Tämä oli todellinen taistelupiste, joka tuli vaikeuksien kautta. Olemme edelleen mukana kilpailussa. Peli oli fyysinen. Pitää illan aikana selvittää millaisia kolhuja on tullut. Tasoeromme oli huikea ensimmäisen ja toisen puoliajan välillä, luotsi kertoi.

Skotlanti-Suomi 2-2 (1-0)
33′ 1-0 Paul McMullan
61′ 2-0 Liam Henderson rp
76′ 2-1 Fredrik Lassas
90′ 2-2 Saku Savolainen

Suomen kokoonpano
Miikka Mujunen
Alex Lehtinen (v)
Juho Pirttijoki
Sebastian Dolivo
Niklas Friberg (v)
Tuomas Lähdesmäki ->> 81. Kevin Larsson
Richard Jensen
Fredrik Lassas (C)
Anselmi Nurmela ->> 57. Petteri Pietola
Saku Savolainen
Elias Ahde ->> 67. Ilmari Ylönen