Romania oli liian vahva vastus Huuhkajille tiistaina Olympiastadionilla. Vieraat voittivat ottelun 2-0-lukemin Bogdan Stancun toisella puoliajalla syntyneillä maaleilla. Huuhkajien Alexander Ring ajettiin ulos juuri Romanian avausmaalin jälkeen, mikä ratkaisi ottelun.

Ringin ensimmäinen varoitus tuli käsivirheestä toisen jakson alussa ja toinen muutama minuutti myöhemmin suomalaisen pysäyttäessä tylysti vastustajan lähdön vastahyökkäykseen. Taktinen rike varoitus alla oli kehno ratkaisu pelaajalta.

Ottelun avausjakso oli maaliton ja kaikki oli vielä täysin auki Suomelle. Huuhkajilla oli pallonhallinta, mutta ei juurikaan selviä maalipaikkoja. Paras paikka siunaantui puolustavan keskikenttämiehen paikalta ylös nousseelle Perparim Hetemaj’lle.

Roman Eremenko pelasi Hetemaj vapaaksi rangaistusalueella. Hetemaj pääsi tekemään kääntölaukauksen, jonka maalivahti pelasti alakulmasta.

Suomi oli nostanut edellisestä pelissä vaihdosta kentälle otetun Kasper Hämäläisen avaukseen ja tämä pystyi hyvillä pystyjuoksuilla aiheuttamaan vaaraa vastustajan puolustukselle, mutta täysin selviä maalipaikkoja ei vielä syntynyt.

Ulosajon jälkeen ylämäkeä

Toisella jaksolla Suomen tehtävä oli hankala Ringin ulosajon jälkeen. Huuhkajat otti hyökkäykseen voimaa puoliajan kuluessa kun Joel Pohjanpalo ja Eero Markkanen muodostivat kärkiparin.

Paria puolittaista paikkaa lähemmäksi ei päästy ja Romania upotti Huuhkajien toiveet 2-0-maalilla reilu viisi minuuttia ennen loppua.

Huuhkajat on kerännyt nyt lohkossa neljä pistettä kolmesta ottelusta ja on neljäntenä. Kärjessä on Kreikan samaan aikaan 2-0-lukemin kaatanut Pohjois-Irlanti yhdeksällä pisteellä. Romania on kakkosena seitsemällä pisteellä.

Illan tulosten myötä Huuhkajien unelmat EM-kisapaikasta vaatii pisteitä kovista vieraspeleistä karsintojen jatkuessa. Lohkon kaksi parasta etenee kisoihin ja kolmonen vähintään jatkokarsintaan.

Kai Lintinen & Jaakko Käyhkö, Olympiastadion

Kaikki Huuhkaja-uutiset, lohkon tilanteen ja otteluohjelman löydät Huuhkajat-erikoissivultamme.