Kesän MM-turnaukseen hallitsevana mestarina lähtenyt Espanja teki silloin historiaa ja menetti ennätyksellisen nopeasti mahdollisuutensa jatkopeleihin.

Maan esitykset myös syksyn otteluissa ovat olleet keskinkertaisia ja tiistaina neniin tuli hallitsevalta maailmanmestarilta Saksalta 0-1-lukemin ystävyysottelussa Celtassa, Espanjassa. Voittomaalin teki seuratasolla Real Madria edustava Toni Kroos 89. minuutilla.

Espanjan päävalmentaja Vicente del Bosque puolusti kuitenkin joukkueensa esityksiä.

– Olemme siirtymävaiheessa ja katsomme tulevaisuutta yhä optimistisesti. Emme toki ole täysin tyytyväisiä kentän tapahtumiin, Goal-sivusto siteerasi konkarivalmentajaa.

Kuudesta pelistä kolme tappiota

Espanja on oman EM-karsintalohkon kakkosena juuri Suomen kaataneen Slovakian perässä. Slovakia kaatoi syksyn aluksi Espanjan kotonaan. Voittojakin on tullut kolme, mutta esitykset eivät ole olleet odotetulla tasolla.

Kaikki ottelut mukaan lukien Espanja on kuudesta pelistä hävinnyt kolme, alkusyksystä tappio tuli myös Ranskalle maaottelussa.

Del Bosquen mukaan joukkue näytti hyvää osaamista Saksa-pelissä vaikka tappio tulikin.

– Ottelu Saksaa vastaan oli tasainen. Pystyimme ottamaan hallinnan heiltä osin. Kroosin maali saakoon kaiken ylistyksen.

Espanja jatkaa karsintoja maaliskuussa Ukraina-pelillä.