Jalkapallomaailman melkoisena lausuntoautomaattina viime vuodet ollut Johan Cruyff laukoo nyt mielipiteensä Mario Balotellista.

Kaikkien aikojen pelaajiin ja valmentajanakin mainetta takavuosina niittänyt 67-vuotias hollantilainen on kommentoinut vuosien saatossa lähes jokaista jalkapallomaailman ilmiötä. Nyt vuoronsa saa Balotelli, joka nousi jälleen kentän ulkopuolisten asioiden vuoksi otsikoihin Englannissa. (uutinen).

– Mitäkö ajatellen Balotellista pelaajana ja miehenä? Me puhumme aina henkilöstä, mutta minä puhuisin mieluimmin henkilön koulutuksesta. Balotelli ei käyttäydy hyvin ja me ihmettelemme miksi, Cruyff kertoi Gazzetta dello Sportille.

– Olen sitä mieltä, että jos henkilöä ei ole koulutettu oikein, hän ei pelaa. Mielestäni tässä syy ei ole pelaajan vaan seuran, joka antaa hänen pelata. Syy ei ole Mariossa vaan hänen saamassaan koulutuksessa.

Balotelli on nihkeästä alkukaudesta huolimatta jälkeen Italian maajoukkueen riveissä. Joukkue kohtaa loppuviikosta Kroatian. Molemmat ovat aloittaneet EM-karsintansa kolmella voitolla.