Juventuksen kolmesti peräkkäin Italian mestariksi peräjälkeen luotsannut Antonio Conte jätti seuran hieman yllättäen kesällä ja löysi itsensä nopeasti uudesta työpaikasta Italian maajoukkueen päävalmentajana.

Conten mukaan maajoukkueluotsin tehtävä on hankalampi.

– Nyt minun täytyy toimia eri tavalla. Seurajoukkueessa pelaajat ovat käytettävissä jokainen päivä, mikä antaa jatkuvuutta. Maajoukkueessa pystyt tekemään töitä pelaajien kanssa aina 8-9 päivää kerrallaan. Voin toki tehdä suurimman osan siitä työstä, mitä tekisin seurajoukkueessa. Paine on kuitenkin suurempi sinä aikana ja valmentajalta tarvitaan leveät hartiat, Conte kommentoi FIFA.com:ssa.

– Tämä on vaikeampi työ kuin seuravalmentajalla, koska viesti pitää saada perille lyhyemmässä ajassa. Olen siitä tyytyväinen, että pelaajat ovat olleet aina valmiina, kun kutsu käy, ja ovat intohimoisesti vastaanottaneet käskyni ja ajatustapani.

Italia on aloittanut EM-karsintansa kolmella voitolla. Marraskuun 16. päivä sunnuntaina joukkue jatkaa urakkaansa lohkon niin ikään puhtaalla pelillä aloittanutta Kroatiaa vastaan kotikentällä.