FC Barcelonan ikoni Xavi tukee seuran nykyluotsia ja miehen ex-pelikaveria Luis Enrique’ta, joka on saanut kovaa kritiikkiä seuran keskinkertaisesta vireestä johtuen. Merkittävin lähiajan tapahtuma oli 1-3-tappio Real Madridille parin viikon takaa.

Joukkue hävisi perään Celta Vigolle, mutta palasi voittokantaan viime viikonloppun Almeriaa vastaan. Siinäkin Barcelona joutui takaa-ajaksi, mutta nousi hikisesti 2-1-voitoon.

– Me kaikkia haluamme nähdä joukkueen parhaan version jokaisessa pelissä ja niin nopeasti kuin mahdollista. Kritiikkiä on ilmassa aina. Ehkä lauantaina emme nähneet erinomaista Barcelonaa, mutta olemme tarpeeksi nöyriä ollaksemme itsekriittisiä. Olemme kuitenkin oikealla tiellä, Goal-sivusto siteerasi Xavin kommentteja maanantain lehdistötilaisuudesta.

Xavi ja Enrique pelasivat seurassa yhdessä vuoteen 2004, jolloin jälkimmäinen ripusti nappulat naulaan.

– Luis Enriqen tavaramerkki on pelata hyvin ja voittaa. Se sama filosofia on tässä seurassa kauttaaltaan. Pelitapa on sama (kuin aiemmin), toki pienillä muutoksilla. Perusfilosofia ei ole kuitenkaan muuttunut.

Xavi ei hätkähdä pienentyneestä peliajastaan

Xavi, 34, pelasi viikolla erinomaisesti Ajax-voitossa Mestarien liigassa, mutta aloitti viikonlopun pelin penkiltä ja otettiin kentälle vasta toisella jaksolla. Roolissa ei ole valittamista.

– Luis Enrique on rehellinen ja puhumme asioista kasvotusten. Hän ei ole pettänyt minua. Haluan tietenkin pelata niin paljon kuin mahodllista, mutta olen tyytyväinen nytkin ja tunnen itseni tarpeelliseksi. En ole harkinnut missään vaiheessa meneväni minnekään muualle.