Kaksoisveljet Niklas ja Henrik Moisander tulivat valituksi Suomen A-maajoukkueen seuraavien kahden viikon tapahtumiin.

Suomen ja hollantilaisen suurseuran Ajaxin kapteenina toimivan Niklaksen lisäksi hänen maalivahtina pelaava kaksoisveljensä Henrik Moisander valittiin Huuhkajien joukkueeseen ensi viikon EM-karsintaotteluun Unkaria vastaan, sekä sitä seuraavan viikon Slovakia-harjoitusotteluun.

Kutsu Huuhkajiin oli FC Lahdessa päättyneellä kaudella pelanneelle Henrikille uran ensimmäinen. Veljekset ovat pelanneet viimeksi yhdessä maajoukkueessa alle 19-vuotiaissa, mutta nyt molemmat edustavat samanaikaisesti A-maajoukkuetta

Henrikin mukaan heidän vanhempansa ovat enemmän kuin tyytyväisiä kaksikon samanaikaisesta valinnasta.

– Vanhemmat ovat todella ylpeitä ja onnellisia. Todella hieno juttu myös heille. Olen huomannut, että se merkitsee heille todella paljon, ja hekin lienevät toivoneet näin tapahtuvan jossain vaiheessa, ”Henkka” sanoi SuomiFutis-sivustolle.

Todella vahvan kauden FC Lahdessa pelannut Henrik kertoi samalla, että vanhemmilla on ollut todella suuri rooli veljeskaksikon uran kehittymisessä. Vanhemmat ovat tehneet kovaa työtä tukeakseen poikiensa rakasta harrastusta, josta on myöhemmällä iällä kehittynyt huippujalkapalloilijan ammatti.

– Meidän isä on valmentanut ja äiti on pelannut futista. Tietty se, että lapsesta saakka on ollut vanhempien puolelta niin iso tuki, on vaikuttanut nuorella iällä. Saimme niin paljon tukea kun olemme tarvinneet. He ovat kuskanneet ja muuta.

Henrik ja Niklas Moisander ovat Turun Palloseuran kasvatteja. Heidän Aimo-isänsä toimii nykyään TPS-jalkapallon puheenjohtajana.