Italian maajoukkueen päävalmentaja Antonio Conte haukkui tiistaisen 1-0-lukemin tulleen Albania-voiton jälkeen paikalle tulleen median ja myös muualle lähetettiin kiivaita terveisiä.

Mies haukkui mediaa pakkomielteestä Mario Balotellin tapaukseen. Italian voittomaalin teki Sampdoria-kärki Stefano Okaka Chuka.

– Te kaikki tiedätte, etten pidättele itseäni kun minulla on sanottavaa. Kuuden pelin jälkeen, joista olemme voittaneet viisi ja pelanneet yhden tasan, osa ihmisistä työntää päänsä hiekkaan eivätkä halua nähdä olennaista, Football-Italia-sivusto siteerasi miestä.

Italian futiksessa perusteellinen muutos edessä jokaisella tasolla

Italia lähti kesän MM-turnaukseen kovin odotuksin, mutta tuloksena puotaminen jo alkulohkovaiheessa. Conte korvasi sittemmin Cesare Prandellin peräsimessä. Maan jalkapallossa on ongelmia aina ruohonjuuritasoa myöten ja huippuseurat ovat pudonneet pitkälti Euroopan huippujen vauhdista.

– Meidän täytyy tehdä töitä Italian jalkapallolle erittäin hankalana ajanjaksona, mikä on jopa hankalampi kuin odotimme. Uskoin rehellisesti, että meistä jokainen haluaa olla tässä projektissa mukana, Conte vihjaa seurapomojen käytökseen.

Conte oli halunnut yhden tapaamisen pelaajiensa kanssa ennen kuin karsinnat jatkuvat keväällä, mutta seurakalenterissa ei ollut tilaa.

– Minulta pyydetään suurta työtä ja muutamaan koko maajoukkuetta. Joten antakaa minulle siihen mahdollisuus. En syytä tässä ketään erityisesti, mutta antakaa minulle olosuhteet tehdä tämä mahdolliseksi, Conte lähetti viestinsä seurapomoille.

Balotellista puhuminen ei kiinnostanut

Conte hermostui pressitilaisuudessa, kun häneltä kysyttiin Balotellista. Liverpool-hyökkääjä oli välillä jo maajoukkueen ulkopuolella, mutta oli nyt valittu ryhmään. Hän kuitenkin kärsi vammoista ja jätti maajoukkueen jo viikonloppuna.

– Vaikka meillä on kaikenlaisia ongelmia Italian jalkapalloa rakenteellisia ongelmia koskien pöydällä, te kysytty yhä vain oliko Balotelli discossa vai ei. SE tuntuu naurettavalta ja absurdilta! Conte täräytti.