Valioliigan kärkinelikon ikijäsen eli vuodesta toiseen myös Mestarien liigassa nähtävä Arsenal on ollut alavireinen kauden aikana. Mikäli Alexis Sanchez ei olisi joukkuettaan pelastanut moneen otteeseen, voisi seuran sijoitus olla nykyistä kahdeksattakin heikompi Valioliigassa.

Mestarien liigassa joukkuekin joutuu vielä taistelemaan kovasti jatkopaikan suhteen. Keskiviikkona joukkue kohtaa kotonaan kovan Dortmundin, jolla on alla puhdas voittosuora eurokentiltä. Päätöskierroksella Arsenal vierailee Turkissa Galatasarayn luona.

Muutama osuva tilasto kertoo hyvin Arsenalin ongelmista. Yksi näistä on maalinteon tehokkuus. Joukkueen laukauksista luvattoman harva menee maaliin asti Valioliigassa. Kahdeksan liigamaalia tehnyt Sanchez on poikkeus. Hän on ampunut 33 laukausta eli osumaprosentti on lähes 25.

Syntilistan ykkönen on espanjalaispelaaja Santi Cazorla, joka on laukonut Valioliigassa 30 kertaa ilman yhtään maalia.

Mestarien liigassa oma pää vuotaa

Mestarien liigan osalta päästetyt maalit kertovat omiaan joukkueen ongelmista. Seura on edellisen kerran pitänyt maalinsa puhtaana Mestarien liigassa tasan vuosi sitten, kun joukkue kaatoi Marseillen. Sen jälkeen joukkue on pelannut useita pelejä niin lohkovaiheessa kuin myös pudotuspeleissä.

Arsenal on lohkossaan seitsemällä pisteellä kakkonen ja viisi pistettä edellä seuraavana olevaa Anderlechtia ja kuusi pistettä Galatasarayn edellä. Jatkopaikka pitäisi olla hanskassa, mutta löysäillen sitä ei tule.

WhoScored.com

@WhoScored
.@jonawils looks at Arsenal’s wastefulness in front of goal this season wscrd.co/WastefulArsenal

OptaFranz

@OptaFranz
1 - @Arsenal’s last clean sheet in the #UCL was exactly a year ago: a 2-0-win over Marseille on the 26th November 2013. Waiting. #ARSBVB