Kesän hankinta Alexis Sanchez pelasti jälleen pisteet Arsenalille.

Chileläinen iski tiistaina 1-0-voittomaalin Southamptonin verkkoon viime hetkillä kovan painostusjakson päätteeksi. Aiemmin tykkimiesten hyvät yritykset olivat kilpistyneet erinomaista ottelua pelanneen maalivahdin Fraser Forsterin venymisiin.

Voittomaalissa Sanchez oli maalin edustalla, minne Aaron Ramsey pelasi pallon nousunsa jälkeen. Taskuraketti ohjasi pallon varmasti alakulmaan.

Maali oli Sanchezille jo 13. kaikki kilpailut mukaan lukien ja hän sai ansaitut hehkutukset Wengeriltä.

– On vaikea löytää vertailukohtaa pelaajasta, joka olisi sopeutunut niin nopeasti. Muistini ei ole täydellinen, mutta en muista ketään [joka olisi näin nopeasti sopeutunut Valioliigan vaatimuksiin], Wenger kommentoi ESPN:lle.

– Olemme joulukuussa ja hän tuli meille vasta heinäkuussa. Kun katsotaan maalien määrää ja kaikkiaan hänen vaikutusta joukkueeseen, lopputulos on ollut upea. Hänen täytyi taas laittaa itseään likoon, mutta hän onkin taistelija ja löytää siten paikat maalintekoon.

Arsenalille ottelu oli perinteisen kaavan mukainen. Hallintaa oli, mutta ratkaisevat teot hyökkäyspäässä jäivät monesti torsoiksi. Wenger katsoi miehistönsä olleen hieman väsynyt. Olihan pelejä alla viikonlopulta sekä vasta viime viikon keskeltä Mestarien liigasta.

Arsenal nousi sarjassa kuudenneksi ja on vain kolme pistettä kolmantena olevasta Southamptonista. Kärkijoukkue Chelseaan matkaa on jo 13 pistettä.