Suomen jalkapallomaajoukkueen ja Moskovan TsSKA:n keskikenttäpelaaja Roman Eremenko on ollut venäläisjoukkueen näkyvimpiä hahmoja tämän kauden Mestarien liigassa.

TsSKA:n E-lohkossa eletään tiistaina jännittäviä hetkiä. Sarjakärki Bayern München on voittanut viidestä ottelustaan neljä ja on jo varmistanut paikkansa 16 parhaan joukossa, mutta lohkon muiden joukkueiden – TsSKA:n, Roman ja Manchester Cityn – tilanne jatkopaikan suhteen on vielä ennen päätöskierrosta auki. Kaikki kolme joukkuetta ovat viidessä pisteessä.

Lohkovaiheen viimeisissä otteluissa Roma isännöi Cityä Stadio Olimpicolla, Eremenkon TsSKA matkustaa puolestaan toissavuoden mestarin Bayernin vieraaksi Müncheniin.

TsSKA:n jatkopaikka vaatisi käytännössä voiton, jonka lisäksi Roman ja Cityn pitäisi pelata keskenään tasapeli. Siitä huolimatta Eremenko tietää, että mahdollisuudet 16 parhaan joukkoon selviytymisestä ovat yhä hengissä.

– On ollut positiivista meno uudessa seurassa. Paljon on ollut pelejä. Erityisen hieno oli voitto Manchester Citystä. Ollaan vielä mukana taistelemassa jatkopaikasta lohkosta ja se on meille tosi iso juttu, Eremenko sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Eremenkon pelipaikka on puhuttanut tällä kaudella paljon. Monesti on spekuloitu, pitäisikö Vuoden jalkapalloilijan tittelin omaavan pallotaiturin pelata keskikentän alempana vai ylempänä pelaajana. Eremenko on itse ollut tyytyväinen rooliinsa TsSKA:ssa, missä häntä on peluutettu selkeästi ylempänä hyökkäyspäässä, heti kärjen takana.

– Olen saanut paljon luottoa ja saanut pelata hyökkäävässä roolissa. Mukavaa kun pääsee hääräämään ylhäällä siellä missä tapahtuu.

Bayern ja TsSKA kohtasivat edellisen kerran syyskuun loppupuolella. Silloin saksalaiset ottivat niukan 1-0-vierasvoiton Khimki Arenalla.

Korjaus 9.12.2014 klo 20.28: Otsikon virhe.