HJK:n ensimmäinen esiintyminen Eurooppa-liigassa päättyi alkulohkovaiheeseen. Saldona kuudesta pelistä oli kaksi voittoa ja neljä tappiota.

Helsinkiläiset hävisivät ensin kolme peliä, mutta kotikentällä joukkue otti kaksi hienoa päänahkaa marraskuun aikana. Sekä Torino että FC Kööpenhamina kaatuivat 2-1-lukemin.

HJK:lla oli ennen päätöspeliä jopa saumat jatkoon, mutta 1-2-tappio Belgiassa lohkon voittaneelle Club Bruggelle päätti urakana. Torino meni jatkoon lohkokakkosena. HJK oli lohkossa kolmas jättäen taakseen tanskalaisen FC Kööpenhaminan.

Poimintoja lohkovaiheen tilastoista HJK-kärjellä:

– HJK pelasi kuusi ottelua saldolla kaksi voittoa ja neljä tappiot. Voitot tulivat kotipeleistä Torinoa ja FC Kööpenhaminaa vastaan peräjälkeen.

– HJK laukoi alkulohkossa ottelua kohden 11,3 kertaa, mikä oli toiseksi vähiten lohkossa. Eniten laukoi Torino, 16,0 kertaa/ottelu. Vähiten ampui FC Kööpenhamina, 10,8 kertaa ottelua kohden. HJK:lla laukauksista kohti maalia meni 3,7/ottelua kohden, mikä oli heikoin lukema yhdessä FCK:n kanssa.

– HJK:lla oli lohkon heikoin pallonhallintaprosentti, vain 44,8 %. Lohkon voittanut Club Brugge oli seuraavaksi heikoin tässä tilastossa hallinnan jäädessä heilläkin 49,4 %:iin. Paras pallonhallinta-% oli FCK:lla (54,8%).

– Syöttötilastossa HJK oli heikoin sekä määrällä että laadulla mitattuna. HJK syötti ottelua kohden 325 kertaa, omille meni näistä 79,8 %. Suurin ottelukohtainen syöttömäärä (468/ottelu) ja paras onnistumisprosentti (86,6) oli FCK:lla.

– HJK:n maaliero lohkossa oli -8 (viisi tehtyä, 13 päästettyä), mikä oli lohkon heikoin. Muut joukkueet lohkossa tekivät kukin yhden ET-maalin. Eniten maaleja teki Brugge (10) päästäen myös vähiten (2).

– HJK:n viidestä maalista vastasivat kolme pelaajaa. Gideon Baah ja Macoumba Kandji osuivat kahdesti ja Valtteri Morén kertaalleen. HJK:n tekemistä maaleista peräti kolme on kirjattu erikoistilannemaaleiksi.

– Topparina ja laitapakkina otteluissa pelannut Baah oli tilastosivusto WhoScoredin analyyseissa peräti kuudenneksi paras pelaaja kaikkien lohkojen pelaajat mukaan lukien. Baahin keskiarvo viiden pelin arvosanoista oli 8,00. Ykköseksi pääsi Red Bull Salzburgille kahdeksan maalia iskenyt brassihyökkääjä Alan, jonka keskiarvo oli 8,82.

– Baah katseli lohkon avauspelin, 0-2-tappion vierassa FCK:lle, vielä penkin puolelta, mtuta nousi toisessa ottelussa avaukseen ja piti paikkansa loppuun asti. Rooli vaihteli laitapuolustajan ja topparin välillä.

Kaikki HJK-uutiset ja Eurooppa-liigan sarjataulukon löydät HJK-erikoissivultamme.