Huuhkajatoppari Joona Toivio voitti seuransa Molden kanssa kaiken Norjassa kaudella 2014. Kaudelle 2015 menestystä lähdetään laajentamaan euroviheriöille.

Molde pelasi upean kauden. Se voitti suvereenisti Norjan liigan ja päätti kautensa cupin finaalin voittoon ja tuplamestaruuteen. Kaudella 2015 tähyillään euromenestyksen palauttamisesta Norjaan. Menestys riippuu paljon siitä miten joukkueen runko pysyy kasassa ja miten seura onnistuu täsmähankinnoissaan.

– Menestysvuosien jälkeen on aina monta potentiaalista lähtijää. Ensi kautta ajatellen ja etenkin Eurooppaa olisi tärkeää pitää mahdollisimman paljon pelaajia ja runko kasassa, että olisi sitten mahdollista pärjätä Mestarien liigassa tai Eurooppa-liigassa. Tammikuussa sitten näkee miten paljon lähtee vai tuleeko lisää, Toivio kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Tavoitteet kaudella 2015 ovat vähintään samat kuin kaudelle 2014. Kotimaisia kisoja lähdetään voittamaan ja Euroopassa menestymään. Sitä ei Norjassa juuri ole tehty Rosenborgin menestysvuosien jälkeen.

– Tietysti lähdetään puolustamaan molempia mestaruuksia. Eurooppaan pääseminen on todella iso juttu pelaajille ja seuralle – taloudellisesti myös. Se on iso asia myös koko norjalaiselle futikselle, koska eurokisoissa on ollut vähän hiljaisempaa. Uskon, että siihen satsataan varmasti paljon ensi kaudella, Toivio kertoo.