Ranskalaishyökkääjä Thierry Henry tiedotti tiistaina päättävänsä pelaajauransa.

37-vuotias kärkimies pelasi parhaat vuotensa Arsenalissa, missä hän nousi raakileesta maailmantähdeksi Arsene Wengerin huomassa.

Hän edusti tykkimiehiä vuosina 1999-2007 ja nousi seuran kaikkien aikojen maalitykiksi ennen siirtymistään Barcelonaan (2007-2010) ja myöhemmin edelleen New York Red Bulliin (2010-2014).

Henry voitti Arsenalissa kaksi Valioliigaa ja kolme Englannin cupia. Barcelonassa hän sai vyölleen Espanjan mestaruuksia, cup-voittoja sekä viimein myös Mestarien liigan voiton kaudella 2008-2009.

Miehen sopimus päättyi MLS-seurassa syksyn päätteeksi ja Henry otti pienen aikalisän ennen kuin ilmoitti nyt laittavansa nappulkengät naulaan.

– Haluan kiittää kaikkia faneja, joukkuekavereitani ja muita henkilöitä, joiden kanssa olin tekemisissä AS Monacossa, Juventuksessa, Arsenalissa, FC Barcelonassa ja New York Red Bullsissa sekä tietetenkin Ranskan maajoukkueessa.

Wengerillä suuri rooli

Henry aloitti ammattilaisen kotimaansa AS Monacossa 17-vuotiaana, juuri Wengerin alaisuudessa. Hän voitti seurassa kerran Ligue 1:n mestaruuden.

Hän siirtyi sen jälkeen Juventukseen, missä kunnon läpimurtoa ei tullut. Englannista pestin saanut Wenger hankki miehen tykö ja loppu onkin historiaa.

Henry edusti lisäksi Ranskan maajoukkuetta yli 120 kertaa juhlien maansa paidassa MM-kultaa vuonna 1998 ja EM-kultaa vuonna 2000.

Henry oli jo viime kesänä BBC Sportin asiantuntijana MM-kisalähetyksissä ja nyt mies hyppää toisen brittikanavan Sky Sportsin kommentaattoriksi.