Englannin Championshipin Brightonissa on käynyt kova myllerrys. Sami Hyypiän erottua managerin tehtävästä on seurajohto antanut lähtöpassit joukkueen urheilutoimenjohtajalla ja nimennyt uuden henkilön johtamaan kesällä täysin pieleen mennyttä pelaajarekrytointia.

Uudeksi manageriksi nimettiin keskiviikkona odotetusti Chris Hughton. Monesti uusi manageri uusii myös esikuntansa, mutta Brightonissa näin ei tapahtunut. Hughtonin mukana tuli vain hänen monivuotinen apurinsa eri seuroista, Paul Trollope. Näin ollen Brightonin maalivahtivalmennuksesta vastaa jatkossakin Antti Niemi.

– Jatkan tehtävissäni sopimukseni ja suunnitelmien mukaan. Hienoa, että uusi manageri näki, että minulla on käyttöä tässä hommassa. Kun manageri vaihtuu, ei koskaan tiedä, miten hän eri osa-alueet näkee, Antti Niemi kertoi SuomiFutis-sivustolle.

– Chris Hughton on arvostettu ja kokenut manageri. Pitkän pelaajauransa jälkeen hän on ollut monessa paikassa ja monessa roolissa. Hänellä on jo nyt pitkä ja menestyksekäs ura. Hän tuntee tämän sarjan hyvin. Luottamuksesta kertoo myös se, että seura teki kolmen ja puolen vuoden sopimuksen hänen kanssaan.

Antti Niemi näkee, että asiat Brightonissa tulevat menemään parempaan suuntaan. Tärkeää oli voitottoman putken katkaiseminen viime kierroksen vierasottelussa Fulhamia vastaan.

– Se peli kertoi taas, millaista jalkapallo on. Olemme pelanneet tällä kaudella monia ihan vastaavia pelejä, parempiakin. Tällä kertaa lopussa me teimme ratkaisumaalin, ei vastustaja. Meillä ei ollut syksyllä tuuriakaan mukana ja hävisimme otteluita, jotka olisimme ansainneet voittaa, Niemi miettii.

– Joukkueessa on hyvä spiritti päällä ja on ollut jo jonkin aikaa. Näin se oli Samin viimeisissäkin peleissä. Kun pikkuhiljaa saamme meille erittäin tärkeitä pelaajia takaisin sairastuvalta, tulemme olemaan koko ajan parempia. Veikkaan myös, että siirtoikkunan aukeaminen tuo vähän liikehdintää.

Brighton kohtaa ensimmäisessä Hughtonin luotsaamassa ottelussa ensi lauantaina Brentfordin FA Cupin kolmannen kierroksen ottelussa vieraskentällä.