Arsenalin manageri Arsene Wenger vahvisti torstaina, että seura neuvottelee La Liga -seura Villarrealin kanssa siitä, että brassitoppari Gabriel Paulista siirtyisi Englantiin.

Vaikka siirron taloudellisista asioista päästäisiinkin yhteisymmärrykseen, on matkassa vielä yksi mutka. Peliluvan saaminen Englantiin on vaatinut yleensä ei-EU-pelaajalta merkittävää roolia maansa maajoukkueessa.

Paulista, 24, ei ole saanut kutsuja oman maansa edustuspaitaan. Wengerin mukaan sopimus pyritään saamaan aikaan pelilupineen.

– Neuvottelemme tästä juuri. Löydämmekö yhteisymmärryksen? En tiedä! Asia etenee hitaasti, mutta mahdollisuus on olemassa, Wenger kommentoi Arsenalin kotisivuilla.

– Kunnioitamme Englannin lainsäädäntöä. Kun olemme hankkimassa pelaajaa ja hän ei täytä kriteerejä, menemme komitean eteen ja hyväksymme heidän ratkaisunsa.

Siirtosummaksi on arvioitu jopa 20 miljoonaa euroa, mutta Wenger ei halua tätä ottaa tarkemmin asialistalleen.

– Olemme valmiita maksamaan sen hinnan, minkä katsomme oikeaksi kunkin pelaajan kohdalta. Hinnalla ei ole merkitystä muuten. Sanoisin, että todennäköisyys [hänen liittymiselleen] on 50 prosenttia.